Byåsen IL – et allsidig idrettslag!

Byåsen Idrettslag er et av Trondheims største allidrettslag med ca. 3000 medlemmer. Helt siden starten i 1921 har Byåsen Idrettslag markert seg på det norske idrettskartet. Til å begynne med var skiidretten den dominerenede aktiviteten i laget, men andre idretter kom til etter hvert. Byåsen har i dag 9 avdelinger: Allidrett, fotball, friidrett, håndball, orientering, ski, sykkel, trim og teater.

I 1990 ble Byåsen IL tildelt Trondheim Kommunes kulturpris, nettopp for sin allsidighet og gode resultater. Håndballavdelingen feiret sitt 50-års jubileum og selve idrettslaget sitt 75-års jubileum i 1996.

Byåsen Håndball Elite

Damelaget har vært, og er klubbens store flaggskip. Byåsen har blitt et begrep i norsk håndball etter at venninneflokken debuterte i toppdivisjonen i 1982. De spilte cupfinale som 3. divisjons-lag i 1980 har laget en eventyrlig merittliste å vise til. Den kan du se her: Meritter

 

Adelskalender

Etter 28 sesonger i kvinnenes toppserie ligger Byåsen på andreplass på adelskalenderen, med 441 seire, 39 uavgjort, 160 tap og en positiv målforskjell på 2750. Dette etter sesongen 2011/2012.

 

Offisiell ambassadør for Trondheim

I forbindelse med den årlige Nyttårskonserten i 1995 i Trondheim ble Byåsen IL Håndball, Rosenborg Ballklubb, Trondheim Symfoniorkester, Trondheims Solistene, Trondheims Ørn og Nidarosdomens Guttekor utnevnt til offisielle ambassadører for Trondheim. Bak utnevnelsen står byens ordfører, turistsjef og kulturdirektøren i Trondheim Kommune. Byåsen vil sammen med de andre ambassadørene være viktige ambassadører innen idrett og kultur i markedsføringen av Trondheim under feiringen av byens 1000 års jubileum i 1997 og etter jubileet.