VM-bronse til Silje og Jenny – Byåsen

VM-bronse til Silje og Jenny

Russland ble for sterke for Norge når de to nasjonene møttes i semifinalen i U-VM lørdag. Etter å ha knust all motstand i de innledende kampene, møtte Norge et meget godt lag. Ifølge rapportene på handball.no var Russland gode i alle posisjoner og kom enkelt til skudd mot Norge. Til pause ledet de 18 – 12 og heller ikke etter hvilen fikk Norge skikk på forsvaret.

Dermed tapte de kampen med seks mål, 33 – 27. Både Silje og Jenny scorte to mål i kampen.

Romania tapte også sin semifinale mot henholdsvis Danmark. Dermed gikk Russland og Danmark til finalen, mens Norge og Romania skulle gjøre opp om tredje plassen seg i mellom.

Det var ikke noe dårlig motstand for Norge. Romania har visst meget gode takter innledende i VM og de leverte også et godt spill mot Norge. De første 15 minuttene var lagene jevngode, men i siste halvdel av omgangen rykket Norge noe i fra. Til pause ledet de med fire mål på stillingen 17 – 13.

Andre omgang utspant seg til å bli en skikkelig slitekamp for Norge. Romania sloss for hver eneste ball, men Norge holdt på ledelsen og vant til slutt kampen, 36 – 30.

Dermed kan Norge smykke seg med en bronsemedalje fra U-VM.

Jenny scorte seks mål i denne kampen, mens Silje scorte to.