19 år og 102 mål for Norge. Nå kommer talentet til Byåsen Håndball Elite! – Byåsen
Foto: Andreas Kristoffer Berge

 19 år og 102 mål for Norge. Nå kommer talentet til Byåsen Håndball Elite!

Talentet, venstrekanten Anna Huse, er den neste som presenteres som ny Byåsenspiller foran kommende sesong. Hun kommer fra eliteserieklubben Oppsal og har signert for 3 år med hjertet på brystet! 

Tross sin unge alder, kun 19 år, har Anna rukket å få en lang rekke meritter på sin «håndball CV». Før hun entret parketten som elitespiller foran forrige håndballsesong spilte hun for Follo HK Damer i 1. divisjon. Hun har tidligere også spilt for Kolbotn og Ski. 

 

Hun har rukket å få med seg en lang rekke kamper med det norske flagget på brystet. Hun har spilt for Juniorjentene (LK98) helt siden oppstarten av LK98, og hadde sin debut mot Frankrike sommeren 2014. Hun var da 15 år gammel! Anna var den eneste i landslagstroppen som hadde deltatt i hver bidige kamp det norske J198-landslaget hadde spilt, før en liten skade satte en stopper for denne statistikken i fjor. Pr. i dag er det kun en spiller i troppen som har en kamp mer enn Anna.  

Hun har pr. i dag spilt hele 67 offisielle kamper og scoret 102 mål for Norge! 

 

Hun har også lang mesterskapserfaring for Juniorjentene. Hun har deltatt i 2 EM, 1 OL og 1 VM og skal også delta i Junior VM i Ungarn i sommer som spilles 01.-14. juli.  

 

Anna er ei ung og lovende jente. Hun trener godt, og har gode ferdigheter i forsvarsspillet. Hun har hurtighet, er fintesterk og god spilleforståelse. Dette gjør at hun vil bli en god forsterkning av spilletroppen de kommende årene! 

 

Vi har snakket litt med Anna, og her kan du lese litt om hennes forventninger i og til Byåsen samt hvilke mål hun har som spiller: 

 

Alder: 19 år 

 

Posisjon: venstrekant 

 

Hvor lenge har du spilt håndball? 12 år 

 

Hvilke Ambisjoner har du? Jeg har store ambisjoner. Et av målene mine er å etablere meg som en sentral spiller i Byåsen og eliteserien. På lengre sikt ønsker jeg å ta steget opp på damelandslaget 

 

Hva vet du om Byåsen? Det jeg vet om Byåsen er at det er stor klubb som i lang tid har vært ledende innen norsk damehåndball. I tillegg til at det er en seriøs og profesjonell klubb, som jeg har stor respekt for.  

 

Hvilke forventninger har du til Byåsen? Forventningene mine til Byåsen er at jeg blir en del av en seriøs og fin gjeng med store ambisjoner og høyt nivå på treninger. I tillegg til bra lagkamerater og et godt støtteapparat rundt. 

 

Hvorfor sa du ja til Byåsen? Jeg sa ja til Byåsen fordi de har et veldig godt sportslig tilbud med mange dyktige ressurspersoner rundt laget. Det første møtet ga med et veldig godt inntrykk, og det er en klubb jeg virkelig har trua på. Det at det er mulig å kombinere spill i Byåsen med studier på NTNU er også veldig viktig før meg. 

 

Hva mener du bør være Byåsen Håndball Elite sin ambisjon for sesongen 2018/2019? Jeg mener ambisjonene bør være å hevde oss i toppen og være en av de beste damelagene i Norge.

 

Vi har jo et mål om å bli et Champ Leauge-lag sesongen 2020/2021. Er det noe du kunne tenkt deg å være med på? Det er helt klart noe jeg virkelig kunne tenkt meg å være med på. Det er et stort mål og en inspirasjon.

 

Hva er ditt mål som håndballspiller i Byåsen Håndball Elite? Målet mitt er å bidra på best mulig måte inn i laget og være en bidragsyter til at Byåsen når målene sine. Jeg ønsker å få så mye som mulig ut av potensialet mitt som håndballspiller i tillegg til å være en god lagspiller. 

 

Da ønsker vi alle sammen Anna hjertelig velkommen til Byåsen og ser virkelig frem til å ha deg i spillergruppa i minst 3 år!  

 

For de som ønsker å bli ytterligere kjent med, og følge Anna videre, vil det i løpet av de nærmeste dagene bli opprettet en fanside av henne på Facebook, som vi har for alle våre Elitespillere. 

 

 

(Skrevet av Roy Arne Mathisen)