2 Byåsenjenter til rekruttsamling! – Byåsen
Foto: Karlsen Foto

2 Byåsenjenter til rekruttsamling!

Julie Bøe Jakobsen og Andrea Austmo Pedersen er tatt ut til samling med Rekruttjentene!

Norge Rekrutt skal ha samling i Århus i Danmark i perioden 26.–30. september. Samlingen innebærer blant annet ordinær trening samt 2 kamper mot Danmark.

 

Andrea er et velkjent navn i landslagssammenheng, og har tidligere vært på flere samlinger samt spilt kamp for Rekruttjentene. Hun har som flere sikkert også vet nylig debutert på det norske A-Landslaget. Dette skjedde i kamp mot Frankrike nå i juli!

 

For Julie er det derimot hennes debut og første samling med Norge Rekrutt etter at hun i sommer spilte sitt siste mesterskap for LK98 (Juniorjentene)! Vi måtte ta en prat med Julie om hennes kommende debut for Rekruttjentene:

 

Hvordan var reaksjonen din når du mottok beskjeden om at du er tatt ut til din første samling med Norge Rekrutt? – Jeg ble selvfølgelig overrasket, men veldig, veldig glad.

 

Hvilke tanker har du rundt det å nå skulle spille sammen med landets beste spillere i en alder av 20 år? – Det ser jeg veldig frem til. Skal ta godt vare på denne sjansen, og er sikker på at det blir både inspirerende og lærerikt.

 

Du uttalte til Byaasen.no i sommer at du rett og slett «vil bli best» og at du med tiden selvsagt sikter deg inn på en plass på A-Landslaget. Føler du nå at målet nærmer seg raskere enn du hadde trodd? – Det er selvfølgelig stort å komme med på samling med rekrutt. Men jeg vet at det kreves hardt arbeid og tøffe kamper før man skal bli vurdert for a-landslagsspill. Det er mange gode som kjemper om få plasser, men nå føler jeg jo at jeg er med i matchen, og det er en god følelse.

 

Du avsluttet din foreløpige landslagskarriere med sølv i årets Junior VM i Ungarn. Hadde du trodd at spill med det norske flagget på brystet skulle fortsette så umiddelbart? – Nei, dette kom fortere enn jeg forventet. Men nå er det bare å gripe muligheten og gjøre mitt aller beste på samlingen. Gleder meg.

 

Vi i Byåsen Håndball Elite er svært stolt over jentene våre som skal representere det norske flagget! Vi benytter anledningen til å gratulere begge to med svært fortjente uttak og ønske lykke til på samlingen!

 

 

(Skrevet av skribent, Roy Arne Mathisen)