Byåsen inntar 3.plassen! – Byåsen

Byåsen inntar 3.plassen!

Seier 28-22 (16-7) over Oppsal, var en oppskriftsmessig serier for Byåsen. En kamp som ble spilt for flere hundre tilskuere i Trondheim Spektrum, midt under Norges historiske herrekamp mot Frankrike i Polen.

23922484760_fe81c92dac_c

Kort oppsummert var vi vitne til en god 1.omgang av Byåsen. Etter pause ble hele førstesekseren byttet ut, og det førte naturlig nok til at effektiviteten sank. Men aldri så mye at det var tvil om seieren.

Dette var kort og godt en kamp Byåsen skulle vinne for å kunne være med i kampen om medaljene i årets serie. Neste onsdag drar Byåsen til Kristiansand for å spille ny kamp mot Vipers, en kamp som blir viktig i medaljekampen.

Mot Oppsal viste Byåsens høyrekant, Marit Røsberg Jacobsen nok en gang klasse. Hun har vært meget stabil hele sesongen. Mot Oppsal innledet hun scoringene etter bare 25 sekunder, og hun avsluttet 1.omgang med å sette inn Byåsens

16.mål. Etter pause ble hun sittende på benken. Men det er en plass hun definitivt hun ikke hører hjemme. Akkurat det har også landslagstrener Thorir Hergeirsson også fått med seg. Neste gang han tar ut en landslagstropp, er muligens Narvik-jenta med i troppen. Slik hun spiller nå, er hun utvilsomt landets beste høyrekant.

Hun flyttet fra Narvik for å satse på håndballen for fem år siden. Charlottenlund ble første stoppested. Så Selbu, før hun ble hentet til Byåsen januar for 2 år siden. Men denne overgangen ble en stor nedtur for 21-åringen. Hun ble sittende på benken og måtte derfra se at Astrid Holstad ble prioritert. Men da Holstad dro utenlands sist sommer, var plassen ledig. Og gjennom hele sesongen har den lynraske høyrevingen vist sin klasse og herjet med sine motstandere. Mot Oppsal stoppet hun på 5 scoringer. Neste stoppested før narvikingen blir sannsynligvis det norske A-landslaget. Rekruttlandslagene har hun god erfaring med.

Byåsens scoringer mot Oppsal kom ved Emilie Hegh Arntzen 6, Marit Røsberg Jacobsen 5, Kristin Venn 4, Silje Waade 3, Maria Hjertner 3, Maren Gundersen 2, Jenny Grøtan 2, Ida Hernes 2 og Teodora Tomac 1.