60 minutter fra EuropaCupspill!  – Byåsen
EHF-cup Kvinner mellom Byåsen Elite og HC Dunărea Brăila

60 minutter fra EuropaCupspill!

Byåsen tok første stikk i kveldens kamp mot HC Gomel fra Hviterussland. Hjemme i Stjørdalshallen vant jentene til slutt 32-28. Vi har dermed 4 mål å gå på foran returoppgjøret førstkommende lørdag.

Byåsen starter med følgende startoppstilling: Tonje Haug Lerstad, Marit Røsberg Jacobsen, Kristin Venn, Ida Hernes, Moa Högdahl, Maren Aardahl og Teodora Tomac (Hanna Yttereng bakover).

Gjestene tok ledelsen etter ca. 40 sekunders spill, men kun 10 sekunder senere utlignet Byåsen med en flott underarm fra Moa. Gjestene holdt ledelsen inntil det var spilt ca. 5 minutter. Da fikk vi se en flott «heng» fra Kristin fra kant og Byåsen tok ledelsen for første gang med 3-2. Tonje vartet opp med en flott redning som førte til en kontring som Kristin igjen satte i mål og det sto 4-2 til Byåsen. Da tok gjestene sin første timeout.

Byåsen fortsatte å sette ballen i nettet og etter syv minutter satte Marit inn 5-2. Deretter fulgte en periode med uheldige og upresise avslutninger, samtidig som forsvarsspillet ikke var helt hundre. I løpet av 3 minutters spill satte HC Gomel 3 baller i nettet mens Byåsen ikke satte sine og etter 14 minutters spill var Byåsen ledelse redusert til 7-6 etter 2 mål av kaptein Teodora. Minuttet etter utlignet gjestene, og stillingen var 8-8.

Lagene fortsetter å følge hverandre tett og det er Teodora som holder Byåsen det lille steget foran. Hun leverer spill av høy klasse.

Målvakt Andrea Austmo Pedersen har kommet inn i kampen og leverer flere gode redninger som fører til gode kontringer. Etter 26 minutters spill våkner publikum litt ekstra, når hjemmeyndlingen Silje Waade setter inn sitt første mål i kampen til 16-12. I sluttminuttene av første omgang kjører jentene flere gode kontringer og «ruller» som resulterer i at jentene går til pause med en femmålsledelse, 19-14. Jevnt over leverte jentene en god omgang.

Marit setter Byåsens første mål i 2. omgang. Deretter følger Andrea opp med flere gode redninger samtidig som Teodora fortsetter å styre. Jentene holder seg 4-5 mål foran gjestene. Etter ca. 12 minutters spill får vi se kveldens redning av Andrea hvor hun 1 mot 1 redder en hundreprosents sjanse fra Gomel. Stillingen er da 24-21.

Gjestene spiser seg sakte men sikkert inn på Byåsen og etter ca. 15 minutter viser måltavla 24-23 og Gomel tar timeout. Etter 17 minutter tar gjestene ledelsen igjen for første gang på ca. 40 minutter før Teodora minuttet etterpå utligner til 25-25. Gjestene scorer igjen til 25-26 før Maren Aardahl kjemper seg løs og utligner og det er 10 minutter igjen av kampen. Marens utligning skal bli starten på en bedre periode for Byåsen.

Hanna fører Byåsen i ledelsen igjen med 27-26 før Maren setter nok en scoring, og Byåsen er 2 mål foran. Kristin øker til 3 målsledelse før Gomel tar sin siste timeout på stillingen 29-26. Det er da 7 minutter igjen av kampen.

4 minutter før full tid gjør Marit en nydelig snapp og skyter fart fremover og kontrer sikkert inn 31-27. Ett minutt senere setter Maren det som skal bli Byåsens 32. og siste mål. På stillingen 32-27 får vi se en fantastisk 7-meters redning fra Tonje. Gjestene fra Hviterussland setter sitt siste mål i sluttsekundet og Byåsen vinner kampen 32-28.

Selv om vi skulle ønske oss et litt større forsprang foran returoppgjøret er vi svært fornøyd med det jentene presterte i kveld.

Vår beste spiller i kveld ble svært fortjent kaptein Teodora Tomac med sitt svært gode spill og hele 9 nettkjenninger!

Våre målscorere: Teodora Tomac (9), Kristin Venn (9), Marit Røsberg Jacobsen (6), Maren Aardahl (3), Moa Högdahl (2), Ida Hernes (1), Silje Waade (1), Hanna Yttereng (1).

Vi gratulerer jentene med en jevnt over god kamp og seier i første kamp og ønsker lykke til i returoppgjøret neste lørdag!