Norge klare for semifinale – Byåsen

Norge klare for semifinale

Norge var det klart beste laget i gårsdagens kvartfinale, selv om de slurvet litt i sluttminuttene.

Norge åpnet klart best av de to lagene og førte kampen hele første omgang. De var sterke i forsvar og tålmodige i angrep. Norge var opp i en 16 – 9 ledelse når Kroatia hadde to spillere utvist, men de hentet seg inn og til pause ledet Norge 16 – 12.

Etter hvilen var Kroatia frampå og yppet seg når Norge hadde to damer utvist. Men nok en gang hadde Norge et ekstra gir og de skrudde opp tempoet. Norge ledet etterhvert 24 – 17 og Kroatene virket slitne. Til slutt vant Norge fullt fortjent 30 – 25.

Dermed er Norge klare for semifinale hvor de møter Spania. Spania slo ut Brasil i en svært spennende kamp hvor de vant med ett mål, 27 – 26.

Norske målscorere: Heidi Løke 8, Kristine Lunde-Borgersen 4, Linn Jørum Sulland 4, Karoline Dyhre Breivang 3, Kari Mette Johansen 2, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Amanda Kurtovic 2, Tonje Nøstvold 2, Ida Alstad 1, Camilla Herrem 1, Gøril Snorroeggen 1.

Semifinalen mot Spania spilles fredag kl. 23:00.