Til Oslo for å kjempe om poeng – Byåsen
Foto Robert Magnussen

Til Oslo for å kjempe om poeng

I dag setter jentene seg på flyet til Oslo med ett mål for øye, å sanke 2 nye poeng i medaljestriden. Denne gang mot Nordstrand Håndball Elite.

Det er nå kun 5 serierunder igjen og svært tett i toppen av tabellen. Fra Byåsen på andre plass og ned til Glassverket på tredje skiller det kun 1 poeng, mens det ned til Tertnes på fjerde plass er 4 poeng. Deretter følger Vipers. Slik det ser ut akkurat nå står årets sølvmedalje mellom Byåsen og Glassverket, men fremdeles kan mye skje. Dagens motstander ligger før dagens oppgjør på kvalikkplass.

Forrige oppgjør mellom disse lagene endte med Byåsenseier 28-25 i en svært spennende, jevn og dramatisk kamp. Den gang ledet Byåsen komfortabelt 15-8 til pause, men Nordstrand spiste seg sakte men sikkert inn i kampen igjen, og kun 3 minutter før full tid hadde Nordstrand utlignet til 24-24. En flott avslutning på kampen, godt hjulpet av ett fantastisk hjemmepublikum, sørget for at Byåsen scorte 4 mål mens Nordstrand klarte 1. Dermed kunne jentene slippe jubelen løs.

Kampen manglet heller ikke dramatikk! Midtveis i 2. omgang tok Moa Høgdahl sats, men landet dessverre forkjært. Resultatet ble et brudd i ankelen med påfølgende operasjon. Pr. dags dato er Moa fremdeles ikke spilleklar. Den gang ble Marit Røsberg Jacobsen banens beste spiller og vår toppscorer med hele 7 mål.

Etter forrige kamp å dømme venter vi oss en tøff, spennende og jevn kamp i Bjørnholthallen i dag. Men med godt spill og gode resultater de siste kampene, samt sterk medaljetro, har vi troen på at vi igjen til slutt vil gå seirende ut av oppgjøret mot Nordstrand. I nevnte oppgjør i oktober var det Nordstrands Henriette Ekeland Svenningsen og Nerma Pandza som stod for hele 14 av lagets mål. Disse to spillerne er også Nordstrands toppscorere denne sesongen. Det vil derfor være viktig å holde et spesielt godt øye med disse.

De som ikke har anledning til å være i Bjørholthallen til kampstart kl. 19:00 i kveld, kan se kampen på handballtv.com. Sendingen starter kl. 18:50.