Poengdeling etter thrillerkamp – Byåsen

Poengdeling etter thrillerkamp

Det ble en skikkelig thriller av en kamp i Trondheim Spektrum i går kveld! Når sluttsignalet gikk sto det 24-24 på resultattavla.

Kampsponsor og hovedsamarbeidspartner SpareBank 1 SMN hadde lagd en flott ramme rundt kampen. Allerede ved innløping kokte hallen over av hele 1764 forventningsfulle tilskuere. De skulle virkelig få valuta for pengene denne kvelden!

Rett før avkast fikk Maren Nyland Aardahl en blomsteroverrekkelse for sin 50 kamp for Byåsen Håndball Elite.

Byåsen startet kampen på en god måte. Etter 3 minutters spill hadde Emilie Hegh Arntzen satt inn to mål på de 3 første minuttene. Bortelaget, anført av veldig gode Sakura Hauge i Vipersmålet og tidligere Byåsenspiller Marta Tomac sørget imidlertid for at Vipers Kristiansand skulle lede an utover i omgangen og etter ca. 8 minutters spill holdt Vipers en 2-4 ledelse. Dette var en periode med mange skuddbom og personlige feil fra Byåsen. Etter ca 12 minutters spill utlignet Byåsen til 5-5 etter 2 raske og strålende redninger av vår målvakt Andrea Austmo Pedersen. Resterende av 1. omgang ledet Vipers jevnt over med ett til to mål, før Byåsen igjen klarte og utligne, slik at det til pause sto 11-11.

I pausen oppsummerte assistenttrener Roger Kvannli kampen. Han la vekt på at laget i 2. omgang måtte være mer tålmodige i angrep. Dette da skudduttellingen i første omgang var for dårlig. Han synes at forsvaret hadde stått bra og at målvakt Andrea hadde gjort en god omgang. Det var fremover det “buttet” litt. Litt mer tålmodighet, så ville målene komme.

Byåsen åpnet 2. omgang med å gå opp i 12-11 ledelse etter mål av Emilie Hegh Arntzen. Deretter gikk det igjen litt trått for laget. 7 minutter ut i kampen tok Byåsen en timeout, da sto det 13-16 på tavla. Byåsetrener Claus Mogensen satte da innpå Teodora Tomac. Dette skulle vise seg å endre kampbildet noe. Teodora spilte med kløkt og ro og spilte lagvenninnene til gode sjanser. Da han også etter ca. 10 minutter satte innpå Ida Marie Hernes begynte Byåsen så smått å spise seg innpå Vipers. Ida var hele tiden et uromoment for Vipserforsvaret. Det skal også nevnes at Vipers’ Marta Tomac var særdeles god og briljerte tidvis i denne perioden. Etter 12 minutters spill satte Ida Hernes inn sitt første mål til 16-18.

Etter 20 minutters spill av 2. omgang var Byåsen for alvor med i kampen igjen. Teodora Tomac utlignet til 20-21 med en suser av et skudd, og minuttet etter satte Ida M. Hernes inn sitt andre for dagen, og tavla viste 21-21. Herfra og inn var vi virkelig vitne til en skikkelig thriller. På stillingen 21-21 fikk Vipers straffekast, og Byåsen byttet målvakt. Tonje Lerstad vartet opp med en klasseredning og viste hvorfor hun i sommerens Junior-EM ble kåret til Europas beste J19-keeper! Herfra og ut fulgte lagene hverandre som skygger. Etter 26 minutters spill satte Teodora Tomac inn sitt andre mål, til stillingen 23-23. Når det gjensto 1 minutt av kampen fikk Byåsen straffekast, Vipers ledet da 23-24. Teodora var iskald fra 7-metersmerket, og satte ballen besluttsomt i nettet bak Vipers målvakt til 24-24, som altså ble sluttresultatet.

Teodora Tomac ble kåret til banens beste spiller i kampen etter et flott kamp. Vi ba Teodora oppsummere etter kampslutt: “ Synes vi møtte et motivert Vipers-lag som var godt forberedt. Vi har spilt mot de to ganger tidligere denne sesongen og kjente godt til deres spill som vi slet litt med i første omgang. Vi hang etter med 3, noe som heldigvis ikke gjorde oss stresset. Vi holdt oss til vårt spill og dro i land uavgjort, selv om vi veldig gjerne skulle ha ønsket oss 2 poeng med tanke på sølvplassen. Nå er det bare å bruke de neste ukene godt, og forberede oss kamp for kamp. Sølvet skal vi ha!”

Følgende tegnet seg på scoringslista for Byåsen: Emilie Hegh Arntzen 7, Maren Gundersen 3, Teodora Tomac 3, Silje Waade 5, Marie Henriksen 2, Marit Røsberg Jacobsen 1, Ida Marie Hernes 2, Maria Hjertner 1.

Etter gårsdagens poengdeling ligger vi nå på 3. plass på tabellen med 30 poeng, men med like mange poeng som Glassverket på 2. plass. 3 kamper før sesongslutt har vi dermed fremdeles stor mulighet til å kapre sølvplassen i år.

Grunnet Landslagssamlinger er det nå godt og vel 3 uker til neste kamp i Grundigligaen. Mange av våre jenter skal i aksjon i denne tiden, både på henholdsvis A-Landslag, Rektuttlandslaget og Juniorlandslaget. Så vi skal bruke tiden godt frem mot neste seriekamp som er borte mot Molde 30. mars.

Igjen vil vi rette en stor takk til publikum og sponsorer som lagde en flott ramme rundt kampen!