Første stikk til Byåsen – Byåsen
Foto Robert Magnussen

Første stikk til Byåsen

Byåsen gikk seirende ut av den første kvartfinalen mot Oppsal i går kveld. Da sluttsignalet lød viste tavla 25-26. Som forventet ble det en svært jevn og tøff kamp!

Byåsen gikk ut på banen med følgende oppstilling: Andrea Austmo Pedersen i mål, Kristin Venn, Maren Nyland Aardahl (bytter angrep med Teodora Tomac), Emilie Hegh Arntzen, Maren Gundersen, Silje Katrine Waade og Marit Røsberg Jacobsen.

Det var Oppsal som sto for kveldens første mål etter ca. 40 sekunder, Emilie Hegh Arntzen ville ikke være noe dårligere og dundret en kanon forbi Oppsals målvakt etter ca. 1 minutt. Deretter fulgte lagene hverandre svært tett utover i kampen. Målvakt Andrea Austmo Pedersen viste frem en rekke gode redninger, og etter ca. 10 minutter gikk Byåsen opp i en 4-5 ledelse for første gang i kampen etter mål av Maren Aardahl. I likhet med Andrea var Emilie Hegh Arntzen veldig toneangivende i denne perioden av kampen. På motsatt banehalvdel stod også Oppsals målvakt, Marie Sundfør Tømmerbakke, svært godt. Mot slutten av omgangen var Byåsen oppe i en 3-målsledelse, men Oppsal hentet dette inn igjen slik at lagene gikk til pause på stillingen 11-12 til Byåsen.

Selv om jentene gikk til pause med ledelse var første omgang generelt preget av endel personlige feil, tekniske feil og skuddbom. Andrea og Emilie gjør en veldig god omgang.

1. omgang starter bra for Byåsen med at Jenny Grøtan etter ca. 2 minutters spill øker ledelsen vår til 11-13, like etter putter hun sitt andre for dagen etter en flott dobbeltrulle. Etter ca. 5 minutters spill putter Emilie Hegh Arntzen en flott scoring fra kant, og setter med dette sitt 6. mål for dagen til stillingen 13-16. Emilies storspill gjør at Oppsal setter frimerke på henne. Dette gir umiddelbar effekt. På 7 minutter klarer vertene å snu hele kampen og kvarteret før slutt leder Oppsal kampen med ett mål. I samme perioden scorer ikke Byåsenjentene en eneste gang.

Så er det noe som skjer, Teodora Tomac tar virkelig ansvar og viser seg frem fra sin beste side, spiller stort, putter 2 raske mål og stillingen etter 46 minutters spill er 18-18. 10 minutter før full tid ligger Oppsal igjen 3 mål foran med stillingen 21-18 og Byåsen legger om formasjonen til den offensive varianten, 4-2. Når det gjenstår 8 minutter av kampen tar Byåsen sin siste timeout, tavla i hallen viser 23-20 til Oppdal. Både de som er i hallen og de som følger kampen via handballtv.com, kan høre en rimelig høyrøstet Claus Mogensen gi sine jenter de siste formaninger.

Med seks minutter igjen av kampen øker Oppsal ledelsen til 24-20. Så skjer det noe som skal bli svært avgjørende – Maren Gundersen utligner til 24-21 og får samtidig en kraftig dytt, Oppsal får en utvisning og Byåsen setter inn en kraftig sluttspurt som skulle redde poengene. Marit Røsberg Jacobsen snapper ballen og fyker avgårde i en susende kontring, 24-22. Rett etterpå dundrer Silje K. Waade inn 24-23. Med kun 4 minutter igjen snapper igjen Marit ballen, setter avgårde Ida Hernes, som putter og utligner til 24-24. Da er det tid for timeout fra Oppsal.

I Oppsals første angrep atter timeouten viser igjen Andrea Austmo Pedersen seg frem og gjør en strålende benparade. Byåsen har ballen og det er kun 3 minutter igjen av kampen. Et flott innspill fra Teodora Tomac til Maren Gundersen og Byåsen er igjen i ledelsen, 24-25. Minuttet etter, et flott kantskudd fra Marit Røsberg Jacobsen og stillingen er 24-26 til Byåsen og ett minutt igjen å spille. Oppsal klarer å putte et mål til og kampen ender 25-26.

Selv om kampen under ett viser varierende prestasjoner er vi veldig stolte av og glade for at jentene klarer å holde hodet kaldt og sette inn en sluttspurt det virkelig luktet brent av.

Med Landslagssjef Thorir Hergeirsson til stedet i salen viser Emilie Hegh Arntzen seg frem fra sin aller beste side og bekrefter for alle som så kampen at OL formen virkelig er inne. Hun blir kåret til banens beste spiller og toppscorer med 6 mål! Landslagssjefen fikk også se en veldig god Marit Røsberg Jacobsen og Andrea Austmo Pedersen!

Nå er jentene i ferd med å nullstille seg foran returoppgjøret i Trondheim Spektrum førstkommende søndag kl. 16:00! Vi lover en dramatisk aften, så ta med dere naboer, onkler, besteforeldre og andre og kom på kamp på søndag!