Hvor var DU da vi slo Rostov- Don? – Byåsen

Hvor var DU da vi slo Rostov- Don?

Søndag kveld var vi vitne til en sensasjon i Nidarøhallen. Galleriet med verdensstjerner fra Rostov Don gjestet Trondheim Spektrum i 2. runde i EHF Cup. Byåsenjentene anno 2017 viste oss en av de største bragdene i klubbens historie, da verdensstjernene ble slått hele 29-24! Dette er en sensasjon i norsk klubbhåndball!

Rostov Don er en av storhetene i internasjonal håndball! På banen i går kveld fikk vi blant annet se 4 russiske olympiske mestere. I tillegg til verdensstjerner fra blant annet Spania og Ukraina. Smak bare på navn som Cabral Barbosa (Esp), Anna Sen (Rus), Anna Vyakhireva (Rus), Vladlena Bobrovnikova (Rus), Kseniya Makeeva (Rus) og norske Katrine Lunde. Disse skulle likevel ikke kunne måle seg mot Byåsenjentene anført av blant andre Andrea Austmo Pedersen og Emilie Hegh Arntzen!!

Rostov Don tok føringen i kampen, men bare sekunder etterpå satte Silje K. Waade inn utligningsmålet til 1-1. Deretter startet Emilie Hegh Arntzen en målorgie som førte til at Byåsen etter 10 minutters spill hadde en solid 7 måls-ledelse! Dette var en periode med glitrende spill av målvakt Andrea Autsmo Pedersen som drev de russiske jentene til vannvidd. Foruten de nevnte gjorde Marit Røsberg Jacobsen seg svært bemerket (4 mål på de 12 første minuttene).

Etter 15 minutters spill stod det 11-4 på måltavla. Da hadde Ida Alstad akkurat vist seg frem med en fantastisk flott finte som åpnet hele Rostovs forsvar. Så meldte også «Lynvingen» Kristin Venn seg på. Først med en flott scoring fra svært spiss vinkel deretter en gnistrende kontring, 13-5. Nevnes bør også at målvakt Pedersen etter 18 minutters spill blant annet også hadde notert seg for hele 3 strafferedninger.

20 minutter var spilt da Kristin Venn også ville vise frem noe av det vakreste innen håndballen, nemlig den velkjente «flyveren». Dermed sto det 15-6 til Byåsen, og altså 9-målsledelse mot verdensstjernene fra Russland! Rostov Don klarte å knipe litt innpå på slutten, blant annet noe et offensivt forsvar skal ha litt av æren for. Til pause sto det 18-13 til Byåsen etter at Emilie dundret inn sitt 6 mål i sluttsekundet! Oppsummert kan første omgangen beskrives med et ord: fabelaktig! Vi nevner også at målvakt Austmo Pedersen endte opp med en redningsprosent på fantastiske 38 % etter de første 30 minuttene, noe som er verdensklasse!

Innledningsvis i 2. omgang kladdet det litt for jentene og etter 5 minutters spill var Byåsen kun 2 mål foran, 18-16. Andrea Austmo Pedersen fortsatte storspillet, men det tok hele 5 minutter før Byåsen noterte seg for andreomgangens første scoring. Dette var en flott scoring av Ida Alstad som viste en kombinasjon av steg-/underarmsskudd!

De første 15 minuttene av omgangen fulgte lagene hverandre tett og jevnt, med Byåsen en 2-3 mål foran. Helt til det stod 16 minutter på tavla, da utlignet Rostov Don til 23-23.

Våre eminente kantspillere Marit og Kristin ville det annerledes og etter 19 minutters spill noterte de seg for henholdsvis en og to scoringer og tavla i hallen viste 26-23. Rostov Don tok da en timeout. Denne timeouten tente enda en Byåsenspiller, nemlig Moa Høgdahl, som med venstreslegga dundret inn 2 raske scoringer, og Byåsen var igjen oppe i en 4-måls ledelse! Klokka i hallen viste 28-24 og det var kun 6 minutter igjen å spille!

I undertall, 3 minutter før fulltid, satte Silje K. Waade inn kampens definitive siste scoring med en fantastisk flott finte. 29-24 til Byåsen over verdensstjernene fra Rostov Don!

Målvakt Andrea Austmo Pedersen endte til slutt opp med fantastiske 15 redninger og fikk svært fortjent #EnForLaget prisen som banens beste spiller!

Nevnes må også vår trenerduo, hovedtrener Arne Høgdahl og assistenttrener Roger Kvannli, for meget god og taktisk suveren coaching! De fantastiske jentene våre seilte de 2-3 siste minuttene inn til trampeklapp fra de fremmøtte i Trondheim Spektrum som ga jentene den ære og berømmelse de virkelig fortjener etter denne håndballsensasjonen.

Nå har våre jenter atter en gang vist hva de er gode for! Vi håper det trønderske håndballpublikummet vet å sette pris på slike fantastiske resultater, og velger derfor å tro på bedre fremmøte når våre jenter allerede til helgen spiller nok en kamp i EHF-Cup!

Våre målscorere: Emilie Hegh Arntzen (7), Marit Røsberg Jacobsen (6), Kristin Venn (6), Silje Katrine Waade (5), Ida Alstad (2), Moa Høgdahl (2), Maren Nyland Aardahl (1).