Ti målsseier! – Byåsen

Ti målsseier!

Byåsenjentene hadde tydeligvis brukt juleferien godt. I årets første kamp fortsatte de seiersrekken fra høstsesongen og sikret seg 2 nye poeng i ti måls seieren, 36-26 over Molde Elite.

Før dommeren blåste i fløyta fikk VM medaljist Marit Røsberg Jacobsen en blomsteroverrekkelse for fjorårets sølv i håndball VM i Tyskland.

Byåsen startet med følgende startoppstilling: Tonje H. Lerstad, Kristin Venn, Marit Røsberg Jacobsen, Maren Aardahl, Hanna Yttereng (Teodora Tomac i angrep), Silje K. Waade og Ida Hernes.

Det var Maren Aardahl som skulle sette årets første scoring etter 1 minutt. Scoringen kom etter et nydelig innspill fra kaptein Teodora Tomac. Deretter fulgte Kristin Venn opp med en snapp og kontring til 2-0 før Silje Waade dundret inn både 3-1 og 4-1. Teodora satte inn 5-1 og viste at jentene virkelig hadde lyst på 2 poeng i årets første kamp.

Innledningsvis i kampen satt forsvarsspillet bra og fremover satte jentene de sjansene de fikk.

Så kom en periode hvor Molde begynte å spise opp forspranget, og etter 10 minutters spill stod det 6-5 til Byåsen.

Etter ca 15 minutters spill tok Molde sin første timeout, stillingen var da 8-5 til Byåsen. Byåsen brukte timeouten godt og fortsatte å øke forspranget. På stillingen 12-8, 22 minutter ut i omgangen, fikk gjestene 7 meters kast. Andrea Autsmo Pedersen, som var kommet inn i mål, reddet dette på mesterlig vis. Det ble dog en retur på straffekastet, men hun tok like godt denne også, en flott dobbeltredning! Deretter fulgte 1 minutts spill med hele 3 Byåsenscoringer og etter 23 minutter ledet Byåsen 15-9.

Moa Høgdahl, som spilte en svært god kamp, viste frem noen av sine spesialiteter, blant annet i form at ett nydelig underarmsskudd som førte til Byåsenledelse 18-11, tre minutter før full tid. I omgangens 2 siste minutter sørget Oda Uthus, Marit Røsberg Jacobsen og en kanon fra Ida Hernes for at Byåsen går til pause med en svært komfortabel 9 måls ledelse, 21-12.

Tidvis høy fart fremover, samtidig som jentene til tider stenger bakover gir et godt bilde av 1. omgang.

1. omgangens første mål settes av Hanna Yttereng i form av en nydelig lobb, 22-12 til Byåsen.

Byåsen fortsetter det gode spillet, samtidig som målvakt Andrea gjennom hele omgangen varter opp med nydelige redninger. 10 minutter ut i omgangen har Byåsen fremdeles en komfortabel 10 måls ledelse etter at Moa Høgdahl viser frem sitt andre varemerke, piruetten.

Midtveis i omgangen setter Hanna Yttereng 3 strake mål til 32-21, og Molde ser seg nødt til å ta sin tredje og siste timeout.

10 minutter før full tid ble Trondheim Spektrum introdusert for en spennende nysignering i Byåsentrøya. Det var Maren Roll Lied som kommer fra Eliteserieklubben Tertnes.

Det gode spillet fortsetter og 3 minutter før full tid leder Byåsen med hele 12 mål etter at Helena Örvarsdottir setter inn 36-24. Moldejentene pynter litt på resultatet og da dommeren setter sluttstrek på kampen står det 36-26 favør Byåsen.

De fremmøtte i Nidarøhallen fikk se jublende glade jenter som feirer seieren!

Det var flere av Byåsenspillerne som viste svært gode takter, men det var Kristin Venn som til slutt trekker det lengste strået og fikk overrakt #EnForLaget prisen som Byåsens beste spiller. Vår toppscorer i kampen ble Moa Høgdahl med totalt 8 nettkjenninger.

Vi gratulerer jentene med en overbevisende seier!