NYSIGNERING: Mathea Enger – Byåsen
Foto: Svein André Svendsen

NYSIGNERING: Mathea Enger

Byåsen Håndball Elite signerte tidligere i vår med bakspilleren Mathea Enger.
Hun kom over fra Storhamar, noe vi er strålende fornøyde med. Vi har stor tro på at hun vil styrke laget i den kommende sesongen.
Vi har tatt en prat med hun for å bli bedre kjent med henne.

Kan du fortelle kort om din håndballkarriere så langt?
– Jeg startet min håndballkarriere i Norbygda som hadde et bra lag. Så startet jeg på skolen på Wang Toppidrett Hamar og byttet så klubb til Storhamar. Der har jeg fått være med på masse kult og ikke minst lært mye som jeg tar med meg til Byåsen.

Tidlig ute med medaljesankingen Foto: Privat

Hvordan føles det å ha blitt en del av Byåsen Håndball Elite?
– Det føles veldig godt og ikke minst riktig. Jeg er stolt og glad over å ha fått denne muligheten. Det er en klubb med mye kultur og historie, så det blir spennende å kunne være med å «bygge» det opp igjen og skape engasjement.

Hvordan føler du at klubben kommer til å utvikle seg, og hvordan påvirket det beslutningen din om å signere med oss?
– Jeg er ganske sikker på at klubben vil utvikle seg i riktig retning, og det er noe jeg har lyst til å være med på.
Synes trenerteamet og laget virker spennende og har stor tro på at det kan bli veldig bra. Spillerstallen til neste sesong har jeg også stor tro på. Vi blir en god gjeng med unge spillere, og noen erfarne som har som mål å utvikle oss både som individuelle spillere, men også som et lag. Dette gleder jeg meg veldig til, og gir meg masse motivasjon i mitt treningsarbeid. På bakgrunn av dette og klubbens ønske om å kjempe på det høyeste nivået i norsk topphåndball er jeg glad for å ha signert med Byåsen.

Mathea i lufta for Storhamar Foto: Stian Bye Høgsveen

Når du ser fremover, hva er dine ambisjoner for den kommende sesongen, både individuelt og som en del av laget?
– Først og fremst vil jeg at laget skal prestere på et så bra nivå som overhode mulig. Individuelt er det å utvikle meg og bli en enda bedre håndballspiller som igjen gagner laget. Jeg ønsker å bidra med mine kvaliteter.

Kan du beskrive deg selv med 3 ord?
– Eksplosiv, uredd og hardtarbeidende

Hva er dine langsiktige mål i klubben, og hvordan ser du for deg at klubben kan hjelpe deg med å oppnå dem?
– Mine langsiktige mål i klubben er å forbedre min fysiske og mentale styrke, samt å bidra positivt til lagets suksess. Jeg ønsker også å utvikle meg som håndballspiller som igjen kommer laget til gode. Jeg ser for meg at klubben kan støtte meg i å oppnå disse målene ved å tilby tilpassede treningsprogrammer som fokuserer på både fysisk og mental utvikling. Videre kan klubben tilby muligheter for veiledning og støtte fra erfarne trenere og medspillere, samt tilgang til ulike ressurser. Gjennom et positivt og støttende miljø i klubben kan jeg også lære av mine medspillere og dra nytte av fellesskapet for å styrke min egen utvikling og bidra til lagets suksess.

Hva ønsker du å si til Byåsen-fansen som tar turen til Kolstad Arena neste lørdag?
– Gleder meg til å se folk i hallen. Vi trenger all støtte vi kan få. Mye folk i hallen gir oss extra energi i tette kamper! Det er viktig med en god start på sesongen.

Vi ønsker Mathea hjertelig velkommen til klubben, og gleder oss stort til å se henne i aksjon ute på håndballbanen.

#helhjerta