ALSTAD – DOMINANS! – Byåsen
Arkivfoto: Lars R. Skaug / Fotolars

ALSTAD – DOMINANS!

Et meget godt Byåsen, anført av en aldeles dominerende Ida Alstad, kjørte over Skrim Kongsberg i kveldens kamp i Trondheim Spektrum! Kampen endte til slutt med hele 38-27.

Byåsen startet med følgende oppstilling: Andrea Austmo Pedersen, Oda Uthus, Ida Alstad, Teodora Tomac / Ida Hernes, Marie Rokkones Hansen, Maja Magnussen og Maren Aardahl.

Publikum som var tilstede i Trondheim Spektrum i kveld fikk overvære en særdeles god forestilling i ankomst- og kontringsspill. I tillegg til en leksjon i hvordan forsvarsspill skal være! Tøft, tett og hardt!

Kampens gigant, Ida Alstad, åpnet målkontoen med et hardt og presist straffekast til 1-0 for Byåsen etter ca. 30 sekunders spill. Deretter satte Oda inn 2-1 før Ida setter sitt andre og tredje mål. Byåsen fortsatte og kjøre, og gjestene var nødt til å ta sin første time-out etter 8 minutter, stillingen var da 6-1 til Byåsen.

Skrims time-out skulle vise seg å ikke ha noen særlig innvirkning på de heltente Byåsenjentene. Midtveis ut i omgangen hadde Byåsen puttet ytterligere 8 mål i nettmaskene mot Skrims n3, slik at stillingen etter halvspilt første omgang var 14-4.

Disse første 15 minuttene står i Ida Alstads tegn med totalt 7 mål og 100 % uttelling. Ikke bare spilte hun særdeles godt og lekende selv, men hun var konstruktør bak det meste av det som skjedde i Byåsen!

Skrim Kongsberg klarte riktignok å spise seg litt innpå mot slutten av omgangen og i kampens 26. minutt hadde de klart å redusere til 16-12. Der var likevel stor ro blant publikum og spillerne. Byåsenjentene satte inn et ekstra gir de siste minuttene og gikk til pause med 19-13.

Kort oppsummert nevner vi den store forskjellen som heter Ida Alstad, en «pangstart» hvor jentene løpte gjestene i senk med flotte ankomster/- og kontringsspill og et solid og godt forsvar. En slik kombinasjon vil være svært vond å møte.

Foruten Ida gjorde blant flere kantspillerne Maja Magnussen og Oda Uthus samt Maren Aardahl en meget god omgang.

1. omgang starter mye likt første omgang. Kampens kanskje vakreste scoring kommer i form av en nydelig trick fra Astrid Holstad i stor fart til 22-16. Andrea gjør flere kvalifiserte redninger samt at Ida A. fortsetter dominansen. I tillegg varter vår playmaker Teodora opp med finurlig spill, oppspill og fine scoringer.

14 minutter ut i omgangen setter Ida Alstad sitt 10. og Byåsens 30. mål, og løpet er kjørt for gjestene fra Kongsberg. 8 minutter før full tid setter hun inn sitt 12. og siste mål i denne kampen, før hun får en velfortjent hvile resten av kampen.

I omgangens 23. minutt får vi et nytt vakkert mål. Denne gang fra Caroline Aar som upresset fra strek tricker inn ett nydelig mål og det står 36-24 til Byåsen. Det kan tidvis ligne på en lekestue i Spektrum.

Maren setter inn vårt siste mål til 38-27 og seier ett minutt før full tid!

Ikke uventet, og svært fortjent, Ida Alstad fikk #EnForLaget prisen som lagets beste spiller og sine 12 nettkjenninger totalt!

Foruten en «outstanding» Ida Alstad er dette først og fremst en gedigen LAGSEIER hvor hver enkelt spiller gjør en meget god kamp!

Vi kom ikke utenom en uttalelse fra Ida etter kampen og stilte blant annet følgende spørsmål – Sesongen hittil har vist en Alstad absolutt helt på topp. I tillegg til flere bestemannspriser og lekende spill, sprudler og gnistrer det av spillet ditt. Har du noen gang vært i bedre form i din strålende og begivenhetsrike karriere?«Det tok litt tid å komme tilbake i god form og det nivået jeg forventer av meg selv. Men nå føler jeg at kroppen og spillet flyter bedre, og mer tempo i de avtalene vi har. I tillegg så synes jeg laget generelt har hevet seg mange hakk nå etter jul, og spillet flyter bedre.

Vi var mange nye spillere i høst, som trengte samspilltrening, og systemer som passer for å få ut det beste i hele laget. Det tok selvfølgelig litt tid, men nå syns jeg vi taktisk spiller godt både fremover og bakover, og har mye og god videoanalyse før kampene.

En kamp idag hvor hver og en, både av spillere og trenere i laget er med å bidrar og spiller en god kamp, det er det diggeste med lagspill 🙂

Jeg er nok ganske sikker på at vi i tiden fremover fortsatt vil variere litt i prestasjoner, men samtidig spille bedre og bedre utover mot våren og neste sesong.

Akkurat nå elsker jeg å spille håndball, og gleder meg til hver eneste trening og kamp! Det er en vilje og innsats for å bli bedre, som bor i dette laget, og det er det viktigste for at vi skal utvikle oss og være med å kjempe i toppen igjen om en stund».

Våre målscorere: Maren N. Aardahl (7), Anna B. Kallestad (2), Teodora Tomac (3), Caroline Aar (3), Ida Alstad (12), Maja Magnussen (3), Astrid Mjøen Holstad (4), Oda Uthus (3), Ida Hernes (1).

Vi gratulerer hver av jentene med sin flotte prestasjon, en flott lagseier og en svært overbevisende forestilling! Vi gleder oss allerede til neste kamp!

(Skrevet av skribent, Roy Arne Mathisen)