Andrea reddet 2 poeng! – Byåsen

Andrea reddet 2 poeng!

Med en gnistrende benparade på stillingen 26-25, kun 30 sekunder før full tid, sørget Andrea for Byåsenseier 26-25 og 2 svært viktige poeng i kveldens kamp mot Sola!

Innledningsvis før kampen fikk Oda Uthus en blomsteroverrekkelse for sin 50. kamp i Byåsentrøya. Vi gratulerer så mye med jubileet!

Byåsen gikk ut med følgende startoppstilling: Andrea Austmo Pedersen, Kristin Venn, Marit Røsberg Jacobsen, Ida M. Hernes, Maren Aardahl, Moa Högdahl og Silje K. Waade.

Det var gjestene fra Sola som kom best ut idet dommeren blåse i fløyta. De tok ledelsen både 0-1 og 0-2 før Ida Hernes satte Byåsens første mål etter ca. tre minutters spill. Minuttet etter viser målvakt Andrea frem sin første redning for kvelden, en god benparade som fører til kontring. Kontringen fører til at Moa fra ca. 9 meter dundrer inn sitt første og utligning 2-2. I perioden som følger setter Byåsen et veldig godt forsvar som fører til at Sola ikke slipper til. Forsvaret står veldig tett og fremover putter jentene mål etter mål.

I kampens 5. minutt fikk vi et veldig fint innløp fra Marit på kant som putter inn Byåsens ledermål til 3-2 før Moa minuttet etter finter seg flott igjennom Solas forsvar, 4-2 til Byåsen. Syv minutter er spilt da Marit gjør en snapp i forsvar og setter i gang en kontring som hun putter bak gjestenes keeper, og dermed står det 5-2 til Byåsen. Etter denne flotte opphentingen fra Byåsen tar Sola sin aller første timeout for kvelden, stillingen er da 5-2.

I det niende minutt viser igjen Andrea frem en god redning før Marit noen sekunder etterpå setter en 7. meter sikkert i mål til 6-2. Minutter etterpå gjør Ida alt selv og setter en flott scoring i mål, det står da 7-3 til Byåsen. 12 minutter er spilt da Andrea redder en syv meter fra Tonje Nøstvold! Minuttet etterpå viser Kristin seg frem fra kant med en flott lobb over Solas målvakt, 8-4. I kampens 14. minutt får vi nok en god redning fra Andrea! Marit øker ledelsen til 9-4 etter ca. 16. minutters spill.

Deretter skulle det gå hele 5 minutter uten en Byåsenscoring. I det 21. minutter tar Silje sats på ca. 10 meters hold og dundrer ballen i mål til 10-6. Minuttet etterpå blir vi vitne til nok en vanvittig redning fra Andrea som redder en såkalt 100% sjanse, en mot en med en Solaspiller! Syv minutter før pause øker Moa ledelsen til 11-6 før Marit setter nok en syv meter sikkert i mål til høyre for keeper, 12-8 til Byåsen. Kun minuttet etterpå er igjen Andrea svært god med en fin benparade, kun sekunder før Vera Bekken sikkert putter på til 13-8.

2 minutter før full tid legger Moa fint ut til Marit på kant som øker ledelsen til 14-9 før Byåsen tar kampens første timeout på stillingen 14-10.

Da pausesignalet går står det 14-11 til Byåsen.

Byåsen startet 2. omgang med samme oppstilling bortsett fra at Tonje Lerstad er kommet inn i mål.

Moa setter Byåsens første scoring etter ca. 1 minutts spill før Silje minuttet etterpå igjen tar sats på ca. ti meter og dundrer ballen utagbart i nettet, 16-12 til Byåsen. Maren setter inn 17-13 før Tonje noterer seg for kveldens første redning etter ca. 4 minutter spill. Hun setter da i gang Kristin som lynhurtig setter i gang en kontring som hun putter sikkert, 18-13. Så skulle det gå ca. 6 minutter før neste mål fra Byåsen. I mellomtiden viser også Tonje seg frem med en fin benparade.

I kampens 10. minutt finter Ida seg gjennom til et gjennombrudd som hun putter i mål, 19-14. Kun sekunder etterpå viser Ida frem en flott dobbeltfinte som åpner Solaforsvaret, 20-14. I det trettende minutt river Maren seg løs på strek og setter inn 21-16 før Byåsentrener Roger Kvannli tar lagets andre timeout, på stillingen 21-17 til Byåsen.

Midtveis i 2. omgang får Maren tak i en retur på strek som hun putter sikkert i mål, 22-17. Minuttet etterpå setter Silje inn Byåsens 23. mål. Deretter følger en periode med en del skuddbom fra Byåsen, noe som Sola benytter seg av. 12 minutter før full tid har de nesten hentet inn Byåsens ledelse, og redusert denne til 23-21.

I omgangens 20. minutt strekker Andrea seg nydelig og plukker med en hånd ned en ball som ville gått i nettmaskene før Ida minuttet etterpå nok en gang finter seg gjennom til et gjennombrudd. Hun setter da sitt 5. mål for kvelden til 24-21. Nok en gang får vi se en god kvalifisert redning fra Andrea, på stillingen 24-21.

Det skulle bli noen svært dramatiske sluttminutter i Spektrum! Seks minutter før full tid hadde Sola så å si hentet opp ledelsen, og tavla i hallen viste 24-23. Minuttet etterpå spiller Maren Roll Lied inn til Hanna Yttereng på strek som putter denne til 25-23.

I kampens 27. minutt får vi nok en gang se Andrea strekke seg og gjøre en god redning på stillingen 25-24. Byåsen tar dermed sin siste timeout. Ut fra timeouten får vi nok en finte og gjennombrudd av Ida som øker ledelsen til 26-24.

Med 1 ½ minutt igjen å spille tar Sola timeout, stillingen er da 26-24. Rett ut fra timeouten reduserer de Byåsens ledelse til 26-25.

Tavla i hallen viser at det er 30 sekunder igjen av kampen. Byåsen leder med ett mål, Sola er i angrep. Sola fyrer da av et skudd i det lengste keeperhjørnet, og ballen er på vei til nettmaskene for utligning. Publikum holder pusten… Det er da Andrea viser seg frem fra det umulige hjørnet med en gnistrende redning i form av en flott benparade som får Tronheim Spektrum til å koke!

Vi vinner kampen 26-25 etter svært dramatiske sluttminutter og sekunder!

Ida Hernes blir Byåsens beste spiller og mottar #EnForLaget prisen! Hun blir også Byåsens toppscorer i antall spillermål, 6 totalt.

Byåsens målscorere: Maren N. Aardahl 3, Hanna M. Yttereng 1, Kristin Venn 2, Moa Högdahl 4, Silje K. Waade 3, Marit Røsberg Jacobsen 6, Ida M. Hernes 6, Vera Bekken 1.

Vi takker jentene for en svært underholdene kveld og gratulerer så mye med 2 svært viktige poeng!