Anna Huse har et krevende studieløp kombinert med toppidrett – Byåsen

Anna Huse har et krevende studieløp kombinert med toppidrett

Anna Huse kom til Byåsen Håndball Elite tilbake i 2018. Hun kom til Trondheim etter å vært med på VM sølv med Norge sitt Junior landslag den sommeren. Tre år etterpå er hun i ferd med å etablere seg som et klart førstevalg i Byåsen Håndball Elite . Og Har fått med seg Bronse i Rema 1000 Ligaen . Jobbet hardt med sitt eget spill opplevd oppturer og nedturer.

Det er alltid full fokus . Man skal lete lenge etter å finne en avskrudd Anna Huse i treningsarbeidet.

Hele veien fra hun startet i Kolbotn via Ski Håndball, Follo Hk Damer ,Oppsal Elite å nå Byåsen Håndball Elite har hun tatt valg som har vært til det beste for sin utvikling . Dette kombinert med utdanning er noe som gjør det spennende å høre hvordan Anna sjonglerer dette i dag med med både topphåndball og studier.

Anna til høyre i bildet spiller stort sett 60 minutter for Byåsen i årets Rema 1000 Ligaen kamper.

Anna sier dette om sin hverdag:

Ved siden av håndballen studerer jeg Indøk (Industriell økonomi og teknologiledelse) på NTNU. Jeg går dataretningen, så i tillegg til mye matte, teknologi og ledelses fag, består studiehverdagen min også av en del datarelaterte fag. Det å blant annet få kunnskap og forståelse for det å programmere, er noe av det jeg synes er mest spennende med studiet mitt.

Her er Anna sammen sine medstudenter på Indøk .

Jeg er nå inne i mitt tredje år og har studert 75% hvert halvår siden jeg startet, for at det ikke skal bli så altfor stor belastning ved siden av håndballen. Det er klart det til tider har vært tøft å kombinere håndball og studier. Men mest av alt gir det meg energi å kunne bruke hodet litt mellom treninger og kamper.

For meg har det å diskutere fag sammen med veldig dyktige med studenter vært en fin måte å få koblet av på og tenke på noe helt annet. Etter noen års erfaring nå føler jeg at jeg har funnet en balansegang som er optimal for meg.

Håndball er så klart førsteprioriteten, men jeg føler meg veldig privilegert som får spille for Byåsen og gå drømmestudiet samtidig. Det er noe som betyr veldig mye for meg!

Mot Oppsal ble Anna Huse kåret til lagets beste spiller. 35 mål på 12 kamper gir Anna et snitt på 2.9 per kamp så langt i sesongen. Lurer du for hvorfor Anna Huse spiller med knebeskytter under kneet ? Spør henne på Instagram, så har hun helt sikkert en god forklaring.

Nå venter en ny treningsperiode uten kamper da Rema 1000 Ligaen er satt på vent en til to uker. Denne perioden vil nok Anna Huse og Byåsen Håndball Elite bruke godt . Vi takker Anna for å gi oss innsikt i sin hverdag.