Årets første hjemmeseier! – Byåsen

Årets første hjemmeseier!

Endelig satt det for Byåsenjentene! En knallbra innledning av første omgang la grunnlaget for det som skulle bli en underholdende og spennende kamp, og ikke minst, årets første hjemmeseier!

Byåsen startet med følgende startoppstilling: Tonje H. Lerstad, Oda Uthus, Ida Hernes / Helena Rut Örvarsdottir, Maren N. Aardahl, Julie Bøe Jacobsen, Anna B. Kallestad, Astrid Mjøen Holstad.

Det var gjestene som tok ledelsen etter ca. 30 sekunders spill, før Oda utlignet til 1-1 etter ca ett minutt. Molde HK fortsatte å holde føringen inntil Anna banker inn 3-3 og Julie sørger for at Byåsen går opp i ledelsen for første gang i kampen. Det er da spilt 5 minutter. Helena spiller gjennom Maren med en flott pasning som på nydelig vis lobber ballen elegant over Moldes målvakt til 5-3. Rett etter sørger Anna for at Byåsen dobler ledelsen til 6-3.

Dette var en meget god periode for Byåsen, som i løpet av 8 minutter snudde 1-3 til 6-3! Jentene viste et knalltøft forsvarsspill samtidig som kontrings- og ankomstspill satt skikkelig!

Midtveis i første omgang ledet jentene 11-6. De fleste jentene hadde tegnet seg for scoringer samtidig som Tonje sto meget solid.

Byåsen holder stand videre utover i omgangen. Gjestene spiser seg riktignok noe innpå mot slutten av omgangen, og 2 minutter før pause har de klart å redusere til en tre måls ledelse. Julie sørger for at Byåsen går til pause på stillingen 18-14.

Maren satte vårt første mål i 2. omgang og økte ledelsen til 19-14 før Tonje et halvt minutt etter på flott vis reddet et 7. meters kast. Ca. halvveis ut i omgangen er det litt rusk i Byåsenmaskineriet. Molde kommer for lett til samtidig som det er upresist fremover. Etter 15 minutters spill har Molde spist seg godt innpå og stillingen er 22-20 og Byåsen tar time-out.

Deretter blir vi vitne til noen svært jevn, tett og spennende minutter, med Byåsen et hestehode foran.  10 minutter før full tid er det fremdeles meget jevnt med en to måls ledelse til Byåsen. Jentene setter så inn et ekstra gir og med fem minutter igjen å spille har vi igjen klart å skape en betryggende ledelse med 29-24.

I kampens sluttminutter får vi kveldens vakreste scoring av kampens store spiller, Astrid! Dette i form av et nydelig trickskudd!

Vi vinner til slutt kampen 32-29 og med dette vår første seier på hjemmebane.

Vår toppscorer blir Oda Uthus med 6 scoringer, mens banens beste spiller blir nevnte Astrid Mjøen Holstad med 5 scoringer!

I skrivende stund ligger Byåsen på 4. plass på tabellen med 6 poeng etter 7 kamper.

Våre målscorere: Maren N. Aardahl 4, Anna Bjørke Kallestad 4, Ida Alstad 4, Astrid Mjøen Holstad 5, Oda Uthus 6, Ida Hernes 2, Marie Kristine Rokkones Hansen 4, Julie Bøe Jacobsen 3.

(Skrevet av skribent, Roy Arne Mathisen)