Årets første kamp: Bra spill, fantastisk stemning, men ingen poeng – Byåsen

Årets første kamp: Bra spill, fantastisk stemning, men ingen poeng

Etter en lang periode uten kamper, og flere endringer i spillerstallen var det mye spenning knyttet til årets første avkast i REMA 1000-ligaen, når vi tok imot Storhamar i Kolstad Arena.

Kaptein Mathilde Arnstad setter i gang kampen med mål på første forsøk, men Storhamar svarer raskt og er etter 4 minutter spilt oppe i en tomålsledelse (1-3).
Så kommer en rotete periode med lite tempo fra vår side, som gjør at Storhamar drar av gårde. Etter 11 minutter går vi til kampens første timeout, og vi ligger under med 5 mål (2-7).
Så setter Aurora Kjellevold Hatle inn et mål, etterfulgt av noen glimrende redninger av Frida Molaup Selnes. Utenom det, og et fantastisk mål fra 10 meter av Maria Hjertner, er det lite spennende som skjer de neste minuttene.

Etter 21 minutter spilt, med stillingen 5-12, setter vi opp tempoet. Et vakkert angrep som ender med scoring av Sofie Riseth. Dette følges opp med godt forsvarsarbeid og en Maria Hjertner som snapper ballen fra Storhamar og reduserer til 7-12.
Like før endt 1.omgang tar Storhamar timeout. De kommer tilbake i høyt tempo og scorer like mange mål som minutter igjen av omgangen – 4.
Vi ligger dermed under med 7 mål og går til pause med stillingen 10-17.

Aurora Kjellevold Hatle i aksjon (Foto: Fotolars // Lars R. Skaug)

Byåsenjentene starter 2.omgang med bra tempo og gode redninger.
Maria Hjertner briljerer med skuddarmen sin, og Frida Molaup Selnes står solid i mål.
Etter 43 minutter spilt viser måltavla 20-19, og vi er i ledelsen.

Storhamar virker å mobilisere i siste halvdel av 2.omgang, og kampen ender dessverre med tap og null poeng for vår del. Sluttresultatet blir 25-30.

Det var mye bra spill, gode redninger og fantastisk stemning i hallen, som vi tar med oss videre inn i 2024.

Banens beste og toppscorer: Maria Hjertner (Foto: Fotolars // Lars R. Skaug)

BB Byåsen: Maria Hjertner
Toppscorer Byåsen: Maria Hjertner (12)

BB Storhamar: Mia Solberg Svele
Toppscorer Storhamar: Mia Solberg Svele (6)

FairPlay-prisen: Frida Molaup Selnes