Artigere i Spektrum enn på Lerkendal – Byåsen

Artigere i Spektrum enn på Lerkendal

Den landslagsaktuelle keeperduoen vår har tatt en sommerprat med TOBB-sjef Torkil R. Iversen.

Det er endelig sommer og Byåsen-jentene har akkurat tatt en velfortjent ferie. Men før de dro, stakk keeperduoen Andrea Austmo Pedersen og Tonje Lerstad en tur innom en av våre ferskeste sponsorer, TOBB, for en sommerprat.

 

Lidenskapelig fisker
– Jeg er egentlig fotballmann, og har vært trener i mange år, men jeg må innrømme at jeg egentlig synes det er artigere i Spektrum enn på Lerkendal. Spesielt hvis det er en ordentlig opphetet håndballkamp, smiler viseadministrerende direktør i TOBB, Torkil R. Iversen.

 

Han gleder seg derfor til håndballsesongen starter igjen, men først venter noen uker med ferie. Den starter med Dana-cup, og deretter skal familien sikre seg litt sol og varme i Spania. Men egentlig trenger han bare å være på hytta på Levanger med sjøen og båten tilgjengelig, for å finne sommerstemningen.
– Båt og fisking, det er lidenskap!

 

Sommer med landslagssamlinger
For Andrea sin del er sydenturen byttet ut med norgesferie i år. Men det blir ikke mange late dager på den landslagsaktuelle keeperen.
– Jeg skal til Vega, der er det veldig fint om det er godvær. Vi har med oss treningsprogram for hele sommeren, og det blir en del styrkeøkter og litt intervalltrening der også, forteller hun.

 

Keeperkollega Tonje kom nylig tilbake fra landslagssamling, og både hun og Andrea er innkalt til ny samling i slutten av juli.
– For meg blir dette den første sommeren uten junior-mesterskap, men selv om jeg skal på samling så blir det litt ferie også. Jeg skal i alle fall en tur til Stockholm for å feire farmor sin 70-årsdag, smiler Tonje.

 

Fascinert av tempo og tøffhet
Og når sommeren er over, venter oppkjøring til ny sesong. Både keeperne og TOBB-direktøren gleder seg.
– Jeg gleder meg til fartsfylte kamper, kollektivet og tempoet i håndball fascinerer meg. Og tøffheten. Du kan nærmest høre kroppskontakten. Jeg tror kanskje jeg hadde vart et kvarter utpå der. Maks, flirer han.