Avsluttet høstsesongen med seier! – Byåsen
Arkivfoto av Ida Hernes av: Thomas Karlsen / Karlsen foto

Avsluttet høstsesongen med seier!

Byåsenjentene trakk det lengste strået i årets siste kamp, i det som skulle vise seg å bli et jevnt, underholdende og spennende oppgjør i Kongsberghallen. Etter 60 spilte minutter stod det 28-31 på måltavla, favør Byåsen!

Byåsen startet med Andrea A. Pedersen i mål, kantspillerne Oda Uthus og Maja Magnussen, backrekka med Helena Rut Örvarsdottir / Ida Hernes, Julie Bøe Jacobsen, Anna Bjørke Kallestad og linjespiller Maren N. Aardahl.

Andrea viste seg i virkelig storform i åpningsminuttene og markerte seg etter kun 30 sekunder med en veldig god benparade i Skrims første angrep. Kun sekunder senere setter Maren vårt første mål og 1-0 til Byåsen. Etter halvannet minuttet gjør Andrea nok en god redning på et syvmeterskast.

Lagene følger hverandre deretter som skygger utover i kampen og etter halvspilt første omgang er stillingen 8-8 etter et meget godt stusskudd av Ida Hernes. Resten av omgangen fortsetter som første halvdel inntil det gjenstår ca. 4 minutter av omgangen. Skrim har da klart å skaffe seg en tre måls ledelse, 17-14. Byåsen klarer likevel så å si og utjevne denne ledelsen og lagene går til pause med en knapp ledelse til hjemmelaget Skrim med 18-17.

Jevnt over en grei førsteomgang av Byåsen. Jentene har i store deler av kampen god fart i kontra- og ankomstspill. Tidvis viser de godt forsvarsspill, men har her mye å gå på.

2. omgangs første Byåsenmål, og utligning, kommer ved Maren som elegant lobber inn 18-18 før Maja med følsom hånd rett etterpå utligner til 19-19. Tonje H. Lerstad som har kommet inn i målet viser seg også frem og redder to såkalte 100% sjanser.

Deretter følger en periode hvor det kladder litt for jentene og etter ca. 12 minutter har igjen Skrim klart å skaffe seg en tre måls ledelse, 23-20. Det skulle gå fem minutter før jentene igjen var ajour til 23-23 etter et fint og godt skudd av Marie Rokkones Hansen. Ida Hernes er i denne perioden en veldig viktig brikke i laget, som foruten å score flere viktige mål også lager rom for sine lagvenninner.

Kampens sluttminutter blir meget spennende. I matchens 26. og 28. minutt gjør Andrea to meget flotte 7 meters redninger. Når Ida Alstad, med kun to minutter igjen å spille, dundrer inn 26-29 til Byåsen øynes håpet om seier. Skrim går ut i et meget offensivt forsvar i et siste håp om å innhente ledelsen. Byåsen vil det imidlertid annerledes og Maja og Oda setter hvert sitt mål til sluttstillingen 28-31!

Maren N. Aardahl blir både vår toppscorer med sine 6 mål og banens beste spiller!

Våre målscorere: Maren N. Aardahl 6, Anna Bjørke Kallestad 3, Ida Alstad 4, Maja Magnussen 3, Marie Rokkones Hansen 1, Oda Uthus 4, Helena Rut Örvarsdottir 1, Ida Hernes 4, Julie Bøe Jacobsen 5

Etter årets siste kamp, og 8. serierunde, har jentene nå klatret til en 5. plass på tabellen med 8 poeng!

Nå er det pause i seriehåndballen pga Landslagshåndball, henholdsvis Møbelringen Cup og håndball-EM. Eliteserien for Byåsens del starter igjen 06. januar 2019 borte mot Gjerpen!