Bli kjent med vår nye trener, Arne Högdahl! – Byåsen

Bli kjent med vår nye trener, Arne Högdahl!

Vår nye hovedtrener Arne Högdahl signerte i januar en 3-årig avtale med Byåsen Håndball Elite. Offisielt tiltrådte han stillingen 01. juni.

Arne er født i Sverige 24. september 1959. Han er gift med den tidligere håndballstjernen, og nå assistenttrener på Landslaget, Mia Hermansson Högdahl.

Han har de siste årene stilt opp med sin genuine håndballkompetanse som sportsdirektør for Strindheims organisasjonsbygging mot en elitesatsing. Samtidig som han har fulgt Byåsen tett i kulissene.

 Han har bred og allsidig trenererfaring fra høyeste nivå, nasjonalt og internasjonalt innen både landslags- og klubbhåndball. Han har blant annet vært assistenttrener for det norske kvinnelandslaget i håndball sammen med Marit Breivik. I tillegg har han trent den østerriske toppklubben Hypo. Han har også tidligere vært engasjert som vikartrener i Byåsen, hvor han blant annet tok laget til finalen i E-Cup (CupWinnerCupen).

 Vi har stilt Högdahl noen spørsmål. Her kan du lese mer om vår nye treners håndballfilosofi, hva han mener om årets spillerstall samt forventninger for sesongen som står for tur:

1. Hva er det hittil største høydepunktet i din langvarige trenerkarriere?

“EM98 når vi vinner Norges første mesterskapsgull i Nederland mot Danmark i finalen, og første E-cup seieren med Hypo mot Vasas Budapest 1993”.

2. Hvordan ser du på årets Byåsentropp?

“Per dags dato litt for få spillere (17 stk) men fantastiske muligheter til videre utvikling med mange store talenter”.

3. Hva er det viktigste i din håndballfilosofi?

“Ambisjonen om å hjelpe hver eneste spillere til å ta ut sitt fulle potensiale og oppfordre/utfordre spillerne til å ta ansvar for og reflektere over egne prestasjoner, treningsmetoder, spisevaner, helsesituasjon og mentale utfodringer……, ja det er mye som spiller inn hvis du ønsker å optimalisere din prestasjon”.

4. Byåsen er så heldige å ha samarbeid med Olympiatoppen. Hvor viktig er dette samarbeidet for ledelsen og spillerne? Har vi her et fortrinn i forhold til andre Elitelag?

“Ja samarbeidet med Olympiatoppen gir oss et fortrinn i forhold til lag som ikke har etablert slike relasjoner (men flere av våre motstandere har også ulike nivåer av samarbeid med Olympiatoppen). For vår del er det tilgang på et enestående kompetansemiljø innenfor skadeforebygging, fysisk trening, rehab.trening, treningsoppfølging, testing og ikke minst de personer fra OLT som jobber med oss – de er positive, ambisiøse, kunnskapsrike og nysgjerrige”.

5. Hvordan vil spillere og publikum merke at laget har fått ny trener?

“Jeg er ikke sikker på om publikum vil merke at det er en ny trener. Jeg trur Claus og jeg er relativt like i væremåte, men jeg håper vi kan utvikles videre på samme spor. Kanskje lite mere «vinne ball» i forsvar, enda mere trøkk i kontra, litt mer bredde i angrepspillet og flere spillere som utfordrer en forsvarspiller”.

6. Hvilke forventninger har du for den kommende sesongen?

“Fortsatt utvikling. Attraktiv håndball av oss. Enda flere tilskuere (vi hadde flest tilskuere av alle damelagene forrige sesong). Flere Byåsenspillere på landslaget”.

Vi ønsker trenere, støtteapparat og spillere lykke til med den kommende serieoppkjøringen!