Bli kjent med våre bakspillere – Byåsen

Bli kjent med våre bakspillere

Marie Rokkones Hansen er og blir en av Norges mest spennende venstrehendte.

1. Hvor spilte du som 16 åring?

Som 16-åring spilte jeg på Melhus/Gimse.

2. Hvordan opplevde du å være med i Bring-Lerøy – NM 20?

Å være med på Lerøy og NM20 var veldig morsomt og er opplevelser jeg kommer til å huske resten av livet. Fantastisk gjeng som oppnådde ekstremt gode resultater!

3. Hvorfor ble det Byåsen?

Jeg valgte Byåsen fordi å spille på elitelaget til Byåsen har alltid vært et mål i karrieren. Når muligheten kom og jeg følte meg klar til å ta steget, var jeg aldri i tvil om at dette var et riktig valg for meg som håndballspiller. Byåsen er en klubb for spillerutvikling med gode spillere jeg kan lære av og et viktig samarbeid med Olympiatoppen.

4. Hvordan var/blir den første tiden i Byåsen?

Den første tiden var veldig spennende. Å gå fra 3.divisjon i Melhus/Gimse til et godt eliteserielag er et stort steg. Spillergruppa var veldig imøtekommende og gjorde at jeg følte meg velkommen og trygg fra første stund. Det var mye tilpassing i forhold til en ny treningshverdag og et nytt nivå, men dette gikk veldig fint. Jeg lærte masse i den første tiden og utviklet meg mye på kort tid.

5. Fortell litt om årets sesong oppkjøring?

Jeg er veldig stolt over hva vi har oppnådd denne sesongen. Bronsemedaljen smakte veldig godt. Spillergruppa har stått tett og kjempet på trening hver eneste trening og kamp. Det har vært en tøff sesong med mye skader og sykdom, men gjengen har holdt riktig fokus og vært målrettet hele veien. Oppkjøringa til kommende sesong er vanskelig å si noe om foreløpig. Situasjonen er annerledes, og vi må avvente og se i forhold til oppstart av fellestreninger. Jentene legger ned en god innsats når det kommer til egentreningen og gleder seg masse til å få trent sammen igjen.

6. Hvordan jobber du for å utvikle eget spill?

Jeg ser en god del håndball, og ulike videoer av meg selv og andre. Dette gjør at jeg klarer å se utviklingspotensial og muligheter. Det er i tillegg viktig for meg å tydeliggjøre hva jeg ønsker å forbedre, og derfor setter jeg meg klare utviklings mål. Dette gjør at jeg klarer å jobbe systematisk og målrettet. På grunn av dette søker jeg mye hjelp av ressursene rundt meg, noe som er svært effektivt.

7. Hva synes du/tror du blir styrkene Byåsen Håndball Elite kommende sesong?

Vi må fortsette å bygge på styrkene vi viste fram denne sesongen. Vi er en sammensveiset og treningsvillig gjeng som har den kollektive delen som en av de største styrkene. De unge spillerne tar mer og mer ansvar på både trening, og jeg håper og tror at dette kommer til å bli viktig for kommende sesong.

8. Hva håper du å oppnå i din håndball karrière?

Å spille på A-landslaget er noe jeg ønsker å oppnå med håndball karrièren min!

9. Hva gjør du når du ikke spiller/trener håndball?

Nettundervisning på skolen og skolearbeid, bruker mye tid ute i naturen og henger med venner og familie.

10. Hva er din signatur som håndballspiller?

Hoppskudd og forsvarsspill

FOTO: Lykt Foto&Film