Bli kjent med våre strekspillere – Byåsen

Bli kjent med våre strekspillere

Mathilde Arnstad er den yngste av våre tre strekspillere.

1.Hvor spilte du som 16 åring?

Jeg spilte som 16 åring i Utleira 2.divisjon

2.Hvordan opplevde du å være med i Bring-Lerøy- NM20?

Å spille Bring serien med min opprinnelige håndballklubb Rapp, var veldig artig og motiverende. Fikk da utfordret meg mot de beste i landet, samtidig som jeg fikk reist med mine venninner på tur .Lerøy serien spilte jeg som 17 åring i CSK. Denne serien var en god motivasjon og gir både spillere og lag utfordringer. I Lerøy serien er man helt avhengig av at hele laget er samspilt og presterer på topp, for å slå de beste lagene. Dette var noe som ga meg nødvendige utfordringer til å prestere for å vinne.Jeg deltok med CSK i NM20 sesongen 2019, hvor vi tapte borte mot Fana med ett surt mål i straffekonkurransen etter ekstraomgangene.

Mathilde sitt Rapp lag var et tøft lag å møte lokalt i Trøndelag.

3.Hvordan ble det Byåsen?

Jeg spilte 1.divisjon i CSK på det tidspunkt Byåsen Elite tok kontakt med meg i desember 2019. Fikk et spennende tilbud, som ga meg mulighet for min videre satsing innenfor håndball. Det totale bildet av trenings kultur, samarbeid med Olympiatoppen og ekstremt gode medspillere var viktige elementer for meg som strekspiller for å ta neste steg.

4.Hvordan var/blir den første tiden i Byåsen?

Ved å komme til et elite lag som Byåsen, ble jeg tatt godt i mot av både trenere, støtteapparat og medspillere. Som ung spiller er man ydmyk for muligheten, men på treningsfeltet må man gi 100% fra første trening. Må jo innrømme at overgangen fra 1.div til Eliteserie med intensitet og antall treningsøkter er en stor overgang. For min del har dette heldig vis gått fint, da jeg gjennom hele ungdoms håndballen har trent mye ekstra basis trening fysikk i tillegg til parkett trening. Vil jo takke mine trenere og medspillere for at jeg som 18 åring strekspiller fikk tilliten så raskt og med mye spilletid.

5.Fortell litt om årets sesong oppkjøring?

Min sesongoppkjøring var todelt, først i CSK med hard løping i Granåsen og mye parkett og tabata i hallen før høstsesongen. Så gikk jeg til Byåsen i midten av desember og fikk tre uker med ny oppkjøring med stort sett to økter om dagen. Fysikk på morningen, skole midt på dagen og halltrening på ettermiddagen. Første kamp startet allerede 2.januar.

6.Hvordan jobber du for å utvikle eget spill?

I disse corona tider er det krevende for de fleste, men nå er det styrketrening i kjelleren, løping ute og noen kvalmende motbakke økter i Blussevollbakken.

Foto av Fotolars .

7.Hva synes du/tror du blir styrkene Byåsen Håndball Elite kommende sesong?

Vår styrke er at vi er et ungt lag og har beholdt de fleste spillerne fra fjorårssesongen og kan bygge videre fra der vi slapp med en sterk bronsemedalje.

8.Hva håper du å oppnå i din håndball karrière?

Jeg har ambisjoner om å bli best mulig håndballspiller på toppnivå både nasjonalt og internasjonalt.

9.Hva gjør du når du ikke spiller/trener håndball?

Jeg prøver å prioritere avkobling med mine skolevenninner, men ser også på andre lag i Trondheim som spiller håndballkamper. I den siste tiden har gått en del på ski og kombinert dette med noen toppturer.

10.Hva er din signatur som håndballspiller?

En treningsvillig utøver som spiller begge veier, liker å sloss i forsvar og setter gjerne sperrer for mine medspillere.