Bli med på medaljefest! – Byåsen
Foto; Robert Magnussen

Bli med på medaljefest!

I dag, spilles siste hjemmekamp i Grundigligaen 15/16. Vi får da besøk av nyopprykkede Rælingen! Situasjonen er at jentene i dag feirer medalje foran sitt hjemmepublikum!

 

Foran dagens kamp innehar Byåsen 2. plass og dermed sølvmedalje. Rælingen på sin side ligger på 8 plass med 12 poeng og er dermed sikret eliteseriespill også kommende sesong.

 

Forrige oppgjør mellom disse lagene var svært tett og jevn. Byåsen klarte til slutt å dra i land en ettmålsseier. Kampen endte til slutt 27-28. Byåsens beste spiller og toppscorer den gang ble Kristin Venn med 7 mål. Rælingens målmaskin, Andrea Hanssen, ble sitt lags toppscorer med 9 mål. Andrea Hanssen, som også har vært på Landslagssamling, er en spiller vi absolutt skal holde øye med i dagens kamp. Hun troner helt i toppen blant storskytterne i Grundigligaen. Pr. i dag ligger hun på en solid 3. plass på toppscorerstatistikken med totalt 129 mål på 20 kamper, noe som gir et snitt på hele 6,4 mål pr. kamp.

 

Laget som kan frarøve Byåsen årets sølvmedalje er Glassverket, som ligger på 3. plass med 30 poeng. I dag møter Glassverket Oppsal på bortebane. Det var Oppsal som gikk seirende ut av forrige kamp mellom disse lagene. Dersom Oppsal skulle ta poeng i denne kampen er vi sikret sølvmedalje i kveld!

 

Vi har tatt en prat med Byåsentrener Claus Mogensen i forkant av kampen. Mogensen er tydelig på at de har stor respekt for Rælingen og at det kommer til å bli en veldig tøff kamp om poeng. Et evt. resultat mellom Glassverket og Oppsal vil han ikke spekulere i, men har følgende å si om kampen: “Vi har dog ikke meget fokus på om Oppsal skulle vinde. Det kan vi ikke påvirke. Vi er rigtigt tilfredse med, at vi nu har det i vores egne hænder at hente sølvet. Det kan vi gøre noget ved. Derfor er der fuldt fokus på vores egen kamp imorgen, hvor vi har meget respekt for Rælingen. De gjorde det vældig vanskelig for os i bortekampen, så vi skal levere en god indsats for at hente pointene”.

 

Sølvkamp og årets siste seriehjemmekamp – jentene håper på fulle tribuner og masse liv og lyd i hallen. Vi håper derfor at hele Trøndelag vil være med på medaljefest å fylle hallen og feire medalje sammen med oss i kveld. Kampstart er 18:30.

 

Vi ses i hallen!