Blogg: Byåsenjentene #2 Andrea Austmo Pedersen – Byåsen

Blogg: Byåsenjentene #2 Andrea Austmo Pedersen

Her kommer vår fredagsblogg om Byåsenjentene. God fornøyelse, GOD HELG og husk EHF kvalifiseringskamp på søndag mot Dunarea Braila kl. 18.00 i Trondheim Spektrum. Billettene kjøper du på Hoopla.no - https://byaasenhandball.hoopla.no/sales/

Jeg tenkte jeg skulle si litt om hvordan det er å være målvakt i Byåsen og fortelle litt om hvorfor samarbeidet mellom målvakter er viktig. Denne sesongen er vi tre målvakter i Byåsen. Jeg, Tonje Haug Lerstad og Hanne Sagvold. Stort sett er vi tre målvakter på håndballtreningene, men siden Hanne også spiller for Byåsen bredde er vi to målvakter dagen før kamp. Vi har håndball hver ettermiddag, styrke og eksplosiv trening mandag, onsdag og fredag. Slik som alle andre på laget. Unntatt torsdag, da har vi målvaktspesifikk trening på Olympiatoppen. Vi har øvelser som hekk, sideskyv, koordinasjon, øvelser for hoftepartiet, mage/rygg og bevegelighet/tøying. Vi får oppfølging av Axel og Gunnvor, som jobber på Olympiatoppen. Selv om de ikke har drevet med håndball selv, er de svært dyktige innenfor deres fagfelt. Det er alltid morsomt å komme på deres treninger, selv om det har kommet en tåre eller to under bevegelighetstreningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er en liten video av øvelsene vi gjør med hekk..

Keepertrening

”Mini” team

Det som er fint å være tre målvakter, er at vi kan utfordre og gi tilbakemeldinger til hverandre. Alle tre har individuelle mål å jobbe med, så det er fint å ha to som kan minne deg på det om det går i glemmeboken. Vi samarbeider både på trening og på kamp, da vi hele tiden kommuniserer om teknikk, taktikk eller annet som å holde konsentrasjon og fokus. Dette er viktig for å hjelpe hverandre til å bli en bedre håndballspiller og heve prestasjonsnivået til oss selv og laget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tonje og jeg deler mye på spilletiden i kamp, noe som kan være til tider frustrerende og bra på samme tid. Vi vil begge spille mest mulig, og bli så god som vi kan bli. Selv om vi er ”konkurrenter”, er vi også venner. Noe som jeg synes er veldig viktig for at vi skal gjøre det bra i Byåsen og bli en bedre målvakt. Jeg tror dette er med på å hjelpe hverandre til å prestere bedre på hver eneste trening og kamp. Vi utfordrer hverandre, samtidig som vi hjelper hverandre til å ta nye steg i utviklingen. Denne sesongen har vi jo også fått Hanne med på laget. Og selv om hun er litt yngre enn oss er hun også flink til å komme med tilbakemeldinger og ei fin jente å ha med i ”mini” teamet.