Blogg: Byåsenjentene #22 Ida Hernes – Byåsen

Blogg: Byåsenjentene #22 Ida Hernes

Å gjøre det full og helt

 

Mitt navn er Ida Hernes, og jeg har draktnummer 22. Jeg har alltid vært opptatt av å utvikle meg mest mulig. For å lykkes med det, tror jeg at man må velge ut noen områder som man har størst fokus på. Jeg har valgt håndball og utdanning som mine to viktigste arenaer for selvrealisering. I dette innlegget vil jeg derfor gi noen betraktninger om det å lykkes på flere ulike arenaer samtidig.

 

Jeg har spilt håndball siden jeg begynte på skolen. Parallelt med utviklingen på håndballbanen fra ballek i gymsal til eliteseriekamper foran et fullsatt Trondheim Spektrum har det vært fokus på læring og gode resultater på skolen. Allerede på barneskolen var det viktig å arbeide systematisk og målbevisst, enten det gjaldt terping på detaljer i et skudd eller øving til en (viktig!) prøve i matematikk. Uansett hvilke ferdigheter man ønsker å utvikle, er repetisjon og øving nøkkelen til suksess. Da jeg var mindre og skulle lære meg å finte, brukte jeg lyktestolper og søppelkasser som forsvarsspillere for å gjøre noen ekstra repetisjoner på vei til skolen.

 

I dag studerer jeg Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU ved siden av håndball. For min del kan studiene fungere som en avkopling fra håndballen. I en krevende treningshverdag synes jeg det kan være befriende å konsentrere seg om helt andre ting som også har nytteverdi for meg. På samme måte kan trening gi et pusterom fra skolearbeid. Det å bruke evnene sine i ulike sammenhenger kan frigjøre energi og skape motivasjon til å prestere på den enkelte arena. Slik kan det å kombinere for eksempel skole og idrett ha en positiv effekt på prestasjonen på begge arenaene. Uansett hvilken arena jeg befinner meg på, vil det viktigste for meg alltid være å gjøre det jeg gjør fullt og helt, og ikke stykkevis og delt.