Blogg: Byåsenjentene #24 Eirin Skogen – Byåsen

Blogg: Byåsenjentene #24 Eirin Skogen

Heihei 😊

Endelig fredag, og ENDELIG nytt innlegg i Byåsenbloggen! I dag er det jeg, Eirin Skogen, som skriver. Vi har hatt testuke, noe som betyr tid for å få vite hvordan det står til med formen.

Vi tester som regel tre ganger i året. En gang etter sommerferien, en gang etter endt høstsesong, og en gang på våren etter endt sesong. Dette gjør vi for å kunne sammenligne og vite omtrent hvilken form vi er i. Testene vi gjennomfører er forskjellige styrketester, hurtighet, spenst og utholdenhet.

For oss spillere er testuka en tøff mental uke der vi skal prestere maks flere ganger på veldig kort tid. Men dette kan jo assosieres med en håndballsesong der det er mange kamper på få dager. Da må man jobbe med seg selv og være best mulig rustet til dyst. Hos samtlige finnes det nok en del nerver og spenning, slik som før kamp. Dommen om hvor godt (eller dårlig) trent man er faller.

Det er lett å begynne å måle seg selv med andres resultater. Dette trenger ikke gi et realistisk bilde da hver enkelt har forskjellige fysiske kvaliteter, slik som på banen. Hver enkelt har sine egne handballspesifikke kvaliteter. Testverdiene kan brukes for en selv til å ha mål å strekke seg mot. Da kan man sammenligne eget resultat med verdiene for samme periode i forrige sesong eller bare se om det er forbedringer fra forrige test.

 

 

Selv om testene er viktige, er de på samme måte uviktige i det store bildet. Verdiene testene gir sier ikke noe om hvordan man presterer i kamp, noe som er det aller viktigste. 😉

Ønsker dere alle en god helg!

Håndballhilsen fra Eirin