Bursdagsbarnet gav Byåsen ekstra penger i kassa – Byåsen
FOTO: ROBERT MAGNUSSEN Tlf:99377622

Bursdagsbarnet gav Byåsen ekstra penger i kassa

En av våre samarbeidspartnere over mange år fyller i disse dager 70 år. På kvinnedagen 8. mars valgte nettopp Vintervoll å støtte Byåsen Håndball Elite med den symbolske summen NOK 70 pr. betalte billett. Det ble til slutt NOK 13 020.

Vi tok oss tid til en liten prat med administrerende direktør Stian Østerlie etter kampen mot Stabæk.

– I dag var dere i Vintervoll kampsponsor for Byåsenjentene og dere valgte å gå inn med 70 kroner pr billett. Fryktet dere at det kunne bli full hall?

– Vi hadde både håpet på og tatt høyde for at det kunne bli full hall. Så vi kunne bidratt med mer enn de 13 020 kronene vi overleverte i dag. Selv om vi synes det er bra det også.

– Det er jo trange tider i damehåndballen for tiden, så denne gaven kommer godt med for Byåsen.

– Det er jo av interesse for oss at vi bidrar så mye som mulig, så vi gikk ut til alle samarbeidspartnerne våre og ba de om å ta med ekstra folk til kampen, slik at vi kunne gi Byåsen en ekstra stor gave.

Videre kunne Stian fortelle litt om grunnen til at de gikk inn som sponsor for Byåsen.

– Det er det tolvte året vi i Vintervoll er sponsor for Byåsen. Mye av grunnen til at vi gikk inn som sponsor er at vi synes de er et kjempeflott lag. Spillerne er positive rollemodeller og ikke minst trønderske rollemodeller. Videre står de for en langsiktighet som Trondheim kan være stolt over. Det er noe vi har lyst til å være med på.

– Firmaet er jo opprinnelig et firma fra Nord-Trøndelag, men så kom dere ned til Trondheim.

– Det stemmer. Vintervoll ble etablert i Steinkjer i 1947, men så flyttet vi sørover til Trondheim i 1950 og hovedkontoret har siden den gang ligget her. Han som stiftet firmaet, Kåre Vintervoll, har aner fra Røros, så vi er spredt over hele Trøndelag har vi funnet ut. Totalt er vi lokalisert på 10 geografiske lokasjoner i Trøndelag og Nord-Østerdalen.

Stian kunne i dag fortelle at Vintervoll har knappe 200 ansatte og med datterselskaper er de i dag rundt 270 personer. Av disse er det 22 damer, for øvrig et tall vi gjerne ser øker. Det kan også nevnes at i løpet måneden vil vi ha ansatt rundt 20 nye lærlinger.

– Så dere bidrar ikke bare til håndballen, men til utdannelse også?

– Vi prøver å gjøre det samme som Byåsen. Satse på lokale talenter og utvikle lokale fornuftige unge gutter og jenter. Så før årets fagprøver startet hadde vi 64 lærlinger i systemet.

– Det er jo et rimelig høyt tall med tanke på at dere er 270 ansatte pr i dag.

– Det er et høyt tall, men det er også den beste måten å investere i framtiden på. Skal vi sikre rekruttering i bransjen, må vi ta inn et såpass høyt antall.

At Vintervoll er et stolt firma med ambisjoner og framsynthet er det ingen tvil om. De har selv valgt slagordet -Best og trivligst, noe som setter høye krav til hver enkelt. Når Stian ble spurt om han kunne kjenne igjen Vintervoll i Byåsens slagord Tøff, Ærlig og Lagånd (TÆL) fikk vi et kontant ja tilbake.

– Man kan ikke være tøff uten å være best. Ærlig må man jo alltid være, og når det gjelder lagånd, er det ingenting som bygger en bedriftskultur på en bedre måte enn akkurat det. Vi liker å sammenligne bedriftskulturen vår med lagidrett, noe som har gjort at vi er med å sponser også. Klart det hjelper at mange av oss også er sportsinteresserte.

Vi i Byåsen takker så mye for det ekstra bidraget på 13 020 kroner under kampen mot Stabæk og ser fram til mange nye og fine år med samarbeid med Vintervoll.