BYÅSEN ALL STAR TEAM Kjersti Beck Bjørnback Målvakt – Byåsen

BYÅSEN ALL STAR TEAM Kjersti Beck Bjørnback Målvakt

I samarbeid med flere har vi kommet frem til spillere som gjennom Byåsen Håndball Elite har skapt mange store håndball minner. Helt umulig at den skal bli 100% korrekt med alle de spillere som har spilt for klubben. Vi har hentet inn litt historie fra spiller selv om tiden i Byåsen Håndball Elite, hvordan de ser Byåsen i dag og hva de selv gjør i dag. Først ut er Kjersti Beck Bjørnback .

Jeg spilte på Byåsen i to veldig forskjellige perioder. Først to sesonger fra 1998-2000, da som yngst og på lag med store stjerner som Trine Haltvik, Mia Høgdahl, Annette Skotvoll og mange flere. Det var en utrolig lærerik tid der jeg blant annet fikk prøve meg i Champions League.

En fantastisk målvakt for Byåsen Håndball Elite både på og utenfor banen. Kjersti hadde vel en bra periode på Radio lokalt i Trondheim også.

Den andre perioden var fra 2002-2006. Fire sesonger der vi bygde opp tidenes yngste lag til å raskt bli det nest beste laget i Norge. I 2002 var det store økonomiske problemer og klubben holdt på å bli flyttet ned noen divisjoner. Den berget akkurat, men hadde mistet nesten alle spillerne. 1985-årgangen, med blant andre Marit Frafjord, Gøril Snorroeggen, Ida Alstad og Kari Aalvik ble raskt viktige for laget på tross av at de kun var 16-17 år. Jeg var 23 år og blant de eldste og var så heldig å få være kaptein i store deler av denne perioden. Dette var en fantastisk tid og noe jeg ser tilbake på med stolthet.

Valery Putans er den beste treneren jeg har hatt, og han og resten av støtteapparatet rundt laget var med på å legge grunnlaget for mange store håndball karrièrer. Vi tok en del sølv, både i serie, sluttspill og NM, men dessverre klarte vi ikke å stjele noen titler fra Larvik, som var totalt dominerende på denne tiden.

Den kampen jeg husker aller best fra min tid i Byåsen var sluttspillfinale 1 mot Larvik på bortebane i 2006. Alt stemte og vi vant med 6 mål – i Larvik! Ved siden av EM-finalen i 2004 er denne kampen mitt beste håndballminne. Dessverre kollapset vi totalt i returkampen hjemme, tapte med 10 og jeg klarte dermed ikke å få med meg et gull før jeg reiste videre til Spania etter denne sesongen.

Etter at jeg sluttet med håndball i 2013, har jeg jobbet for det meste med arrangement ledelse og -koordinering, både innen idrett, kultur og byliv her hjemme på Gjøvik og Innlandet. Men fra høsten skal jeg sette meg på skolebenken igjen for å skaffe meg mer ekstra kompetanse innen økonomi og ledelse.Jeg har dessverre ikke fått fulgt med så tett på håndballen de siste årene – et par små unger og en hektisk hverdag har tatt over fokuset. Men, jeg har fått med meg at Byåsen fortsatt og alltid er å regne med i øverste sjiktet i norsk håndball.

Hilsen Kjersti Beck Bjørnback