BYÅSEN ALL STAR TEAM Mona Dahle – Byåsen

BYÅSEN ALL STAR TEAM Mona Dahle

Da har vi kommet frem til venstre kantspiller Mona Dahle .

Jeg kom til Byåsen når jeg var 15 år, etter å ha spilt i Trolla og Vestbyen siden jeg var 7 år. Jeg ble tatt oppi A-stallen som 17 åring, og fikk en brå overgang til A-lagstreninger på første treningsleir da vi trente beinhardt 3 økter pr dag i en uke. Da var Ivica Rimanic trener. Jeg var også så heldig å ha Marit Breivik og Valery Putans som trenere i Byåsen, og de har lært meg mye på håndballbanen.

Jeg har opplevd mye med Byåsen, og har spilt med mange gode og hyggelige spillere i perioden fra 1988 til 1994. Vi hadde det mye moro både på og utenfor banen. Husker spesielt en gang vi var i Østerrike for å spille E-cup kamp mot Hypobank. Vi var så heldig å få dra på Operaen i Wien, og hadde pyntet oss og var klar for den staselige opplevelsen. Jeg sovnet før første akt var over! Slitsomt på håndball tur. På en togtur over fjellområdet Transilvania på vei til E-cup kamp i Bucuresti i Romania kom det eksos inn i sovevognene våre, og vi hostet og harket og sto uti gangen halve natten, lite søvn og dårlig oppladning før viktig kamp. Iskaldt var det også! 

Vi hadde mange spennende kamper mot by rivaler som Sverresborg, Sjetne og Freidig i Nidarøhallen. Ellers var det Gjerpen og Bækkelaget som var de største utfordrerne. Jeg opplevde både seriegull, to NM gull og spennende europacupkamper i østlige deler av Europa med Byåsen. Jeg ble tatt ut til første A landslagssamling mai 1991, og var med landslaget frem til etter OL i Atlanta 1996. Fikk med meg to OL, to VM og ett EM med landslaget, 114 landslagkamper. Jeg flyttet til Oslo for å studere i 1994, og spilte da på eliteserieklubber som Refstad/Veitvedt og Stabæk. Skulle begynne i Byåsen igjen som nyutdannet ergoterapeut høsten 1998, men da ble jobb og barn prioritert i stedet. Har i mange år spilt Veteran håndball for Byåsen, og tatt gull der sammen gamle gode lagvenninner. Vi holder kontakten og har det alltid gøy sammen.

Ellers så har jeg vært håndballtrener for egne barn i mange år, og følger med Byåsen når jeg kan. Har ikke vært på mange kamper de siste årene. Synes det er flott at de satser på talenter fra egne rekker, og jeg håper å få sett noen Byåsen kamper når sesongen starter igjen. Lykke til !