Byåsen best – Byåsen

Byåsen best

Byåsen gikk hardt ut fra start og Tertnes slet med å komme inn i kampen.

Byåsenjentene var fast bestemt på at to poeng skulle bli igjen i Trondheim når Tertnes gjestet Spektrum i kveld. Det skulle vise seg å bli sant.

Tertnes brukte over 8 minutter på å score sitt første mål og Byåsen ledet 4 – 1 etter 10 minutter. Byåsen sto godt i forsvar og Tertnes kom ikke like godt til som i tidligere oppgjør.

Til pause ledet Byåsen 14 – 9.

Sterkt forsvar

Etter hvilen gikk Byåsenjente hardt ut og satte forsvaret ypperlig. Tertnesjentene ble mer og mer frustrerte og på de første 15 minuttene scorte de kun ett mål.

I siste del av andre omgang slapp Byåsenjentene seg litt ned i forsvar og Tertnes fikk komme lettere til. Anført av en god Marie Liljegren scorte Tertnes 12 mål i de siste 15 minuttene.

Fornøyde trenere

– Det som var så bra i dag var at Tertnes ikke var i nærheten, sier Byåsentrener Frode Bjerkan etter kampen.

– Jentene spilte bra og vi følte vi hadde kontroll hele kampen, sier Valery Putans.

Marta Tomac ble kåret til banens beste for Byåsen. Den samme juryen kåret Marie Liljegren til Tertnes beste spiller.

Byåsens målscorere: Tonje Nøstvold 7, Ida Alstad 6, Marta Tomac 4, Inga Berit Svestad 3, June Andenæs 2, Raja Toumi 2, Camilla Herrem 2, Hanna Yttereng 1, Mari Molid 1.

Ærespriser

I pausen ble Byåsens nåværende målvaktstrener Annette Skotvoll og Byåsenveteran Trine Haltvik tildelt Håndballstatuettene. På vegne av Norges Håndballforbund hadde Ole Jørstad gleden av å forestå denne seremonien for overrekkelse av Håndballstatuetten til en av de beste håndballspillere Norge har hatt.

Ole Jørstad sa følgende til de over 1200 fremmøtte.

Håndballstatuetten er skapt av den internasjonalt anerkjente billedhuggeren Knut Steen. I løpet av NHFs historie har kun 27 kvinner og 27 menn gjort seg fortjent til statuetten. Statuettinnehaveren må ha vært en fremragende spiller i norsk håndball i sin tid, – og representert norsk håndball med heder. Statuetten tildeles etter endt karriere ”for fremragende ferdighet”.

Merittlisten til Trine Haltvik:
Antall landskamper: 240 (senior) og 51 (yngre) Antall mål: 832 (senior) og 144 (yngre) Tidsperiode: 1984 – 2000 (senior) og 1981-1985 (yngre) Meritter: