Byåsen greit videre i Cupen – Byåsen

Byåsen greit videre i Cupen

NMs andre runde gikk av stabelen i går kveld, og Byåsenjentene sikret seg avansement til Cupens 3. runde med seier 21-47 mot Melhus/Gimse.

Byåsens startsyver var som flg.: Andrea Austmo Pedersen i mål, Marit Røsberg Jacobsen, Teodora Tomac (bytte med Jenny Grøtan i forsvar), Maren N. Aardahl, Helena Rut Orvarsdottir og Kristin Venn.

Det skulle ikke gå mer enn ca. 30 sekunder før Silje K. Waade, som er tilbake etter en langtidsskade, hamret ballen i mål til 0-1 for Byåsen. Deretter fulgte høy fart og kontringer, og etter ca. 3 minutters spill ledet Byåsen 0-6. Melhus/Gimse reduserte til 1-7 da det var spilt ca. 4 minutter.

På stillingen 5-17 tok Melhus/Gimse en timeout, og Byåsen foretok et par spillerbytter. Moa Høgdahl erstattet Silje K. Waade og Ida Hernes med Helena Rut Orvarsdottir. Byåsen fortsatte kjøret og til pause var det en attenmåls ledelse, 10-28, favør Byåsen.

Den fullsatte Melhushallen var vitne til en første omgang med høy fart, skudd og kontringer. I tillegg ble det vist godt forsvarsspill og flere gode redninger av Pedersen i målet.

I 2. omgang ble det foretatt flere spillerbytter i Byåsenrekkene. Tonje Haug Lerstad voktet målet mens Maja Magnussen og Oda Uthus erstattet Marit og Kristin som kantspillere. Ellers bestod rekkene av Orvarsdottir, Aardahl, Waade og Høgdahl.

Det gikk ikke mer enn ca. 3 minutter før både Maja og Oda hadde tegnet seg for scoringer etter fine kontringer, igangsatt av henholdsvis Lerstad og Orvarsdottir. Også Lerstad i målet fortsatt der Pedersen slapp, og viste frem flere fine parader.

Etter halvspilt andreomgang ble det også et gledelig gjensyn med en tidligere Byåsenspiller, Astrid Mjøen Holstad (ex. Sercodak Dalfsen og Storhamar Elite), som også sørget for en nettkjenning i sluttminuttene.

Vi fikk se et Byåsenlag som virker godt i rute til seriestart mot Oppdal førstkommende søndag!

Silje K. Waade ble med sine 8 scoringer kåret til Byåsens beste spiller.