Byåsen møter Heidi Løke & Co! – Byåsen

Byåsen møter Heidi Løke & Co!

I morgen, onsdag 11. oktober, er det duket for et svært spennende oppgjør i Trondheim Spektrum når verdens beste strekspiller Heidi Løke og resten av Storhamarjentene står på motsatt banehalvdel.

Før morgendagens kamp ligger ubeseirede Storhamar på en 2. plass på tabellen med 8 poeng, like mange poeng som Vipers på 1. plass. Byåsen innehar pr. i dag en 9. plass med 2 poeng.

 

I fjorårets sesong gikk Byåsen seirende ut av begge oppgjør. Hjemme vant vi 31-24 mens vi borte i Boligpartner Arena avsluttet med 28-32.

 

Siden den gang har det skjedd store forandringer på begge lag. Storhamar har f.eks. fått forsterkning i selveste Heidi Løke mens Tonje Enkerud, som var skadet store deler av forrige sesong, nå er tilbake og på god vei mot toppformen. Byåsen har mistet viktige strateger som Emilie Hegh Arntzen og Maria Hjertner, mens Ida Alstad er ute grunnet graviditet. Men vi har også fått tilvekst av blant andre Helena Ruth Orvarsdottir og Astrid Mjøen Holstad.

 

Vi ser for oss en svært spennende batalje i Nidarøhallen i morgen. Storhamar er avhengig av 2 poeng for å holde tritt med Vipers, mens Byåsen sårt trenger poeng for å avansere på tabellen. Derfor er vi sikker på at det blir en fartsfylt og spennende kveld i Spektrum.

 

Byåsentrener, Roger Kvannli, mener følgende er nøkkelen for poeng

«1: Vi må stå tettere i forsvar, hindre Løke i å løpe i rommene, samtidig takle Rigelhut når hun vil skyte.

2: Viktig å holde tempoet oppe gjennom hele kampen.

3: Må være presise i angrepet, og ha tålmodighet til de rette mulighetene byr seg».

 

Maren Aardahl ser også for seg en tøff og tett kamp og tror følgende om kampbildet

– «Jeg tror det kommer til å bli en tøff kamp hvor lagene følger hverandre tett hele veien. For vår del gjelder det å få satt forsvaret, spesielt rundt Løke og Riegelhuth, for så å løpe kontra. Storhamar er veldig gode i sitt returløp, men jeg tror fortsatt det er gode muligheter for oss i den fasen av spillet».

 

For sin egen del mener hun at følgende vil være avgjørende – «Det blir viktig å være på fra start og utnytte meg av de sjansene jeg får angrepsmessig. Forsvarsmessig skal jeg bidra til å få satt et godt midtforsvar, og komme meg ut i kroppen på Betina».

 

Vi har også vært så heldige å få en uttalelse fra landslagets og Storhamars Tonje Enkerud som var skadet store deler av forrige sesong. Hun har gjort en svært god sesong for gjestene samt for Norge Rekrutt etter comebacket.

 

Først av alt Tonje, gratulerer med ett flott comeback etter langtidsskaden, gode kamper med Rekruttlandslaget og en flott sesongåpning med full pott på 4 kamper med Storhamar!

– Takk for det😊

 

Hvordan skal Storhamar fortsette seiersrekken mot Byåsen, og hva blir viktig for din egen del?

– Det blir viktig å sette forsvaret fra start av, og finne rytmen i angrepsspillet – da er vi vanskelige å stoppe! For min egen del blir det viktig å være en trussel på mål, samtidig sette opp bra spill og de andre i gode posisjoner.

 

Hvor viktig er Heidi Løkes tilbakekomst til norsk håndball og da særlig for Storhamar?

– Det er positivt for norsk håndball at spillere velger å komme tilbake. Hun har masse erfaring og er en motivasjon for mange spillere, og dette er selvfølgelig veldig positivt for oss, for vi har masse å lære av henne med tanke på trening.

 

Da ønsker vi dere velkommen til Trondheim, god kamp og lykke til i morgen!»

– Tusen takk👍🏼

 

Det er få billetter igjen til kampen så her blir det fullsatt hall fra kl. 18.30 da Kolstad møter Bodø før vår kamp kl. 20.30. Det er mange som ønsker å ta turen til Trondheim Spektrum og hjelpe jentene våre på veien! Denne bataljen av en kamp tror vi du nødig gå glipp av! I skrivende stund er det 150 billetter igjen.

 

Da ønsker vi Byåsenjentene lykke til i jakten på 2 nye poeng.

 

VEL MØTT!

 

Skrevet av Roy Arne Mathisen