Byåsen overtok 3. plassen! – Byåsen

Byåsen overtok 3. plassen!

Med seier 33-27 over tabellnabo Glassverket, seilte Byåsen forbi drammenserne på tabellen. De overtok dermed 3.plassen bak Larvik og Tertnes.

Fortsatt står det mange kamper tilbake før serien blir avsluttet, men Byåsens seier i Trondheim Spektrum smakte fortreffelig. Ikke minst etter at Glassverket hadde vært i føringen gjennom 1.omgang. Da ledet laget 17-14. Først og fremst på grunn av større tempo og flere kontringsmål.

Etter pause var det omvendt. Da var det Byåsen som hadde mest krutt i beina. De brukte bare fem minutter å utligne, og siden var det i grunnen bare snakk om hvor stor seieren ville bli.

– Vi var sluttkjørt etter 1.omgang og hadde lite å by på etter sidebytte, sukket GIF-trener, Geir Oustorp.

– En fantastisk snuoperasjon, jublet Byåsen-trener Roger Kvannli.

Om mens Oustorp mente Marie Henriksen var den store forskjellen på lagene, var Kvannli av en annen mening.

– Emilie Hegh Arntzen, svarer Kvannli og forklarer det med hun var for opptatt av å være ballfordeler før pause. Etter pause tok hun mer ansvar i avslutningene, og dermed ble det også mer sting i angrepene til Byåsen.

Det ble en underholdende kamp der Glassverkets Hege Bakken Wahlquist bidro med hele 8 scoringer før pause. Etter pause ble det mer slit. Både på grunn av at kreftene hadde tatt slutt, i tillegg til at Byåsens målvakt, Tonje Lerstad,fikk full uttelling etter at hun overtok målvaktsjobben like før pause.

Byåsens scoringer kom ved Emilie Hegn Arntzen 8, Marit Røsberg Jacobsen 7, Silje Waade 6, Krsitin Venn 4, Marie Henriksen 4, Maren Gundersen 2, Maria Hjertner 1 og Teodora Tomac 1.

Neste oppgave for Byåsen er bortekamp mot Larvik HK den 24. januar, før Oppsal kommer på besøk 27. januar.