Byåsen til EuropaCup! – Byåsen

Byåsen til EuropaCup!

Byåsen Håndball Elite (BHE) er igjen klare for å kjempe seg inn i Europa. Første steget på veien blir å slå Handball Kaerjeng fra Luxenburg i september!

Etter søknad ble BHE godkjent for spill i EHF Cup for sesongen 2019/2020. Vi kommer inn i cupens første kvalifiseringsrunde. Trekningen av de første rundene av høstens kamper i E-cup ble foretatt i dag på EHFs hovedkontor i Wien.

Vår første motstander ble som nevnt Handball Kaerjeng fra Luxenburg. For de fleste kanskje et ubeskrevet og ukjent blad innen håndball, men desto mer spennende.

Første kamp spilles helgen 7./8. september, med returoppgjør helgen etter.

Byåsentrener Atle Oliver Johansen sier i en kommentar rett etter trekningen følgende:

Atle Oliver Johansen

Handball Kaerjeng fra Luxembourg blir første motstander. Ikke nasjonen med de største idrettsstjernene, men landet er sentralt plassert mellom Tyskland og Frankrike som er noen av de fremste nasjonene og ligaene. Kaerjeng har spillere fra 7 nasjoner, med hovedvekt fra Romania, så det er erfarne spillere vi skal møte og som vi gleder oss til. Det gjenstår å se om vi skal spille dobbeltkamp hjemme eller borte. Vi gleder oss uansett! Videre viser trekningen at vinneren møter det tyske storlaget Thuringer som har vært fast deltaker i CLs gruppespill de siste 10årene. Thuringer tapte det tyske seriespillet på målforskjell mot Maren Aardahls nye klubb Bietigheim. Kommer vi forbi Kaerjeng, så får vi virkelig testet oss med et av Europas 10 beste lag.

Vi gleder oss stort til igjen å ta fatt og være med ute i Europa! BHE har et uttalt mål, en visjon, om på sikt å etablere seg i toppsjiktet av europeisk klubbhåndball. Dette er en visjon vi kontinuerlig jobber etter. Derfor er spill i Europa av avgjørende verdi for oss!

Vi ønsker trener- og støtteapparat og jentene våre lykke til i oppkjøringen som kommer!

(Skrevet av skribent, Roy Arne Mathisen)