Byåsenjentene til Ungarn – Byåsen
Foto; Robert Magnussen

Byåsenjentene til Ungarn

Byåsenjentene starter nå for alvor oppkjøringen frem til seriestart mot HK Halden den 07. september. Denne uken er jentene på treningssamling i Ungarn. Samlingen varer fra mandag 15. til søndag 21. august.

Samlingen består av en stram timeplan som blant annet inneholder fitness- og håndballtreninger samt treningskamper mot europeiske ungarske toppklubber. Målene for samlingen er i første rekke matching mot noen av Europas beste håndballklubber. I tillegg vil et variert miljøskifte gi verdifull input foran en lang og krevende håndballsesong.

Tirsdag 16.08 spiller jentene sin første kamp under samlingen. Denne er mot Érd som er en storhet i europeisk håndball. Laget har de fire siste årene blitt nr. 3 i den ungarske ligaen. Så sent som i 2010 ble de ungarske mestre, blant annet foran storklubben Györ. Laget har også gjort det godt i EuropaCup de senere år, hvor de blant annet sesongen 2014-2015 var semifinalister i EHF Cup. Klubben har blant annet verdensstjerner som Mariama Signatè (Frankrike), Andela Bulatovic (Montenegro) og Mireya Gonzales (Spania).

Torsdag 18. august venter FTC på motsatt banehalvdel. Klubben har vunnet den ungarske serien hele 12 ganger, senest sesongen 2014/2015. De har også 11 ungarske Cupgull. De har også gjort det svært godt i Europa, hvor de flere ganger har vunnet både EHF-Cup og Cup Winners Cup. De har også spilt finaler i Champions League. Det er et svært merittert lag vi møter. Blant flere kjente spillere finner vi blant annet Danick Snelder (Nederland) og selveste Nerea Pena (Spania) som begge herjer for sine respektive lag i årets OL.

Siste treningskamp på programmet finner sted mot Fehérvár KC fredag 19. Dette er også blant topplagene i Ungarn og har havnet på 5-6 plass i serien de siste årene. De har en gullmedalje i EuropaCup, og den kom i 2005 da de vant EHF Cup ved å slå erkerivalen Györ i finalen.

Det er med andre ord lag i det europeiske toppsjiktet vi møter på samlingen. Dette vil gi oss svært god og verdifull matching foran seriespillet som snart står for tur. Å måle krefter mot toppklubber er også svært viktig og verdifullt med tanke på EuropaCupen vi skal spille senere i høst.

Vi skal så godt det lar seg gjøre forsøke å holde dere oppdatert på resultatet av kampene.

Vi ønsker jentene lykke til på samlingen!