Byåsenjenter i norske farger! – Byåsen
Foto: Norges Håndballforbund

Byåsenjenter i norske farger!

21.-24. februar er det fellessamling for Norge Rekrutt, Juniorjentene (LK00) og U-jentene (LK02) i Kristiansand. Totalt 5 jenter fra Byåsen Håndball Elite (BHE) skal i sving i denne helgen.

 

Juniorjentene:

For Juniorjentene er det tatt ut totalt 22 spillere til samlingen. De spillerne som er innkalt fra BHE er Tuva Ulsaker Høve, Kristin Loraas Eiriksson og Marie Rokkones Hansen. Alle våre spillere har lang erfaring når det gjelder aldersbestemt spill med det norske flagget på brystet.

 

Tuva debuterte for Ungdomslandslaget tilbake i 2016. Totalt fikk hun 34 kamper på dette alderstrinnet. For Juniorjentene står hun foreløpig med 2 kamper, hvorav første kamp i nov. 2018.

 

Kristin står pr. i dag med 21 kamper for ungdomslandslaget, med debut tilbake i juli 2017.

 

Marie på sin side har totalt 18 kamper og har satt inn 32 mål.

 

 

Rekruttjentene:

Til samlingen med Rekruttjentene er målvakt Andrea Austmo Pedersen og Julie Bøe Jacobsen tatt ut.

 

Julie kom fra VM sølv i Ungarn i juli i fjor som siste års junior, og fikk sin debut på Rekruttlandslaget kun 2 mnd. senere. Pr. i dag står hun med 2 Rekruttkamper. I aldersbestemt landslagshåndball debuterte hun på ungdomslandslaget i 2014 og spilte totalt 27 kamper og satte 85 mål. Som junior fikk hun i 2018 12 kamper og 31 mål.

 

Andrea har, som en av landets beste målvakter, svært lang fartstid innen norsk landslagshåndball. Hun har gått gjennom alle aldersklasser fra debut på pikelandslaget i 2010 til debut for Håndballjentene mot Frankrike i juli 2018. I følge NHFs statistikk står hun oppført med totalt 89 offisielle landskamper! Før Rekruttsamlingen har vi tatt en liten prat med Andrea.

 

Du er en av samlingens 2 keepere. Den andre er din tidligere lagvenninne i Byåsen, Tonje Lerstad. Hvordan blir det å treffe Tonje igjen, denne gang på Landslagssamling?

Blir koselig å møte Tonje.  Situasjonen i desember ble jo litt rar og ting skjedde nokså fort. Så jeg gleder meg til å se henne igjen😀

 

Landslagssjef Thorir Hergeirsson deltar også på denne samlingen. Er det, og føles det mer spesielt på samling med selveste landslagssjefen til stede?

– Det er alltid artig å være på samling, og det blir jo litt mer spesielt at Thorir også er der. Så det blir gøy!

 

Du har allerede flere kamper for Rekruttjentene, i tillegg debuterte du i fjor sommer for Håndballjentene. Som en av Norges beste målvakter, hva tenker du frem mot Håndballjentenes neste samling, som er Golden League i Frankrike i mars?

 

– Tenker ikke så mye på neste samling. Jeg fokuserer på å gjøre mitt beste på hver trening og kamp. Så får vi se om det er bra nok til å bli med i Frankrike ☺️

 

Vi er veldig stolte av at så mange av våre jenter er tatt ut i Landslagssammenheng, og gratulerer så mye og ønsker lykke til på samling!

 

(Statistikk som er omtalt er hentet fra Norges Håndballforbunds hjemmeside.)

 

 

(Skrevet av skribent, Roy Arne Mathisen)