Byåsenjenter i VM – Byåsen

Byåsenjenter i VM

3 av våre nysigneringer deltar i denne sommerens Junior-VM i Debrecen, Ungarn, i perioden 01.07-14.7. Våre spillere som deltar er Julie Bøe Jacobsen, Anna Huse og Rita Lakatos. Sistnevnte deltar for Ungarn. Alle våre jenter spiller i samme gruppe.

Norge spiller i gruppe A hvor vi møter Brasil, Elfenbenkysten, Montenegro, Portugal og Ungarn.

Norge og Ungarn spiller sine kamper som flg.:

Søndag 01. juli
kl. 18:00 – Ungarn-Brasil
Mandag 02. juli
kl. 12:00 – Norge-Elfenbenskysten
Onsdag 04. juli
kl. 18:00 – Portugal-Ungarn
kl. 20:00 – Brasil-Norge
Torsdag 05. juli
kl. 16:00 – Ungarn-Elfenbenskysten
kl. 18:00 – Norge-Montenegro
Lørdag 07. juli
kl. 13:00 – Montenegro-Ungarn
kl. 15:30 – Norge-Portugal
Søndag 08. juli
kl. 18:00 – Ungarn-Norge

Evt. finalespill avgjøres av plassering i gruppespillet. 1/8-finaler spilles 10. juli. 1/4-finaler spilles 11. juli. Semifinaler spilles 13. juli, mens bronsefinale og finale spilles 14. juli

Juniorjentene har en rekke gode plasseringer i tidligere mesterskap. I 1995 og 2003 ble det bronse. I 2005 sølv mens de i 2010 hentet hjem gullmedaljen. I sist VM i 2016 ble det en 4. plass.

Ungarn på sin side fikk 2. plass i 2001 og 2003 mens de fikk bronse i 2012. I VM i 2016 havnet de nede på 10. plass.

Juniorjentene kommer nylig fra deltakelse i Scandinavian Open (SOC) på Hamar, hvor vi viste gode tendenser i kampene mot Danmark, Sverige og Romania. Vår toppscorer i seieren over Sverige, Julie Bøe Jacobsen, mener at Norge har gode sjanser i det forestående mesterskapet – «Vi har satt som mål å nå semifinale, og gjøre det bedre enn vi gjorde forrige VM da vi endte på en 4. plass. Vi har vist god form i SOC, og har fått spilt inn mange spillere».

Julie mener videre at det blir spennende å møte sin nye Byåsenkollega, Rita Lakatos, når lagene barker sammen i siste kamp
– «Ungarn blir en tøff motstander, og de er jo også på hjemmebane. Men vi har slått de før, og vi har absolutt en mulighet til å gjøre det igjen». Ellers håper hun å være en viktig bidragsyter til at jentene når sitt mål om semifinalespill.

Ungarns Rita Lakatos mener at også Ungarn er kapable til å kjempe om en medalje i årets mesterskap – «I’m looking forwad to the WCH. I think we have a great team and anything can happen. I’m sure that we will do everything we can, and if we will play as a team, I think we have a big chance for a medal» sier hun.

Rita er også klar på at de norske juniorjentene er et svært godt lag og vanskelig å møte. Lagene kjenner hverandre veldig godt etter mange oppgjør. Hun mener at det laget som har truffet VM formen best vil har forrang. Hun er uansett klar på at dette vil bli en svært god og tøff kamp. Nå er hun så klar og tent og venter kun på mesterskapets avkast – «I’m really looking forward to the games, because I’m so lucky that I can play with wonderful girls».

Vi ser virkelig frem til mesterskapet og ønsker de norske Juniorjenten, og særlig Anna og Julie, lykke til!

De beste lykkeønskninger også til Rita!

(Skrevet av Roy Arne Mathisen)