Byåsenjenter klare for VM kvartfinale! – Byåsen

Byåsenjenter klare for VM kvartfinale!

Byåsens representanter i Junior-VM gjør det godt! Både det norske Juniorlandslaget med Anna Huse og Julie Bøe Jacobsen samt Ungarn med Rita Lakatos er klare for kvartfinaler i dag!

Norge endte på 2. plass i sin innledende gruppe med seier over henholdsvis Brasil, Montenegro, Portugal og Elfenbenskysten. Jentene gikk kun på et tap mot vertsnasjonen Ungarn, som gikk ubeseiret gjennom gruppen.

I gårsdagens åttendelsfinaler vant Ungarn lekende lett 31-17 over Slovenia mens de norske jentene til slutt sloss seg til en fem måls seier, 35-30, over Island. I dagens kvartfinaler møter de norske jentene Frankrike, mens Ungarn spiller mot Romania.

Hvis vi skal trekke frem litt av statistikken kan vi nevnte at Rita har avfyrt totalt 20 skudd hvorav 12 har gått i mål. Dette gir en uttelling på 60%. Anna har skutt totalt 12 ganger hvor 6 har funnet nettmaskene. 50% uttelling. Julie har en total uttelling på 72%. 32 skudd totalt som har resultert i 23 mål, inkl. straffekast. Kilde: IHF (International Handball Federation).

Norges landslagskaptein, Anna Huse, sier følgende om mesterskapet hittil: – VM hittil har vært litt opp og ned. Vi gjorde jobben de første kampene i gruppespillet, og fikk noen fine lagseier før vi gikk på en smell mot Ungarn. Vi reiste oss i går og vant heldigvis over Island, selv om vi ikke spilte opp mot vårt beste. Nå er vi virkelig klare til å gi Frankrike skikkelig kamp i kveld, og forhåpentligvis kjempe oss til en semifinale som vi satt oss som mål før mesterskapet.

Kampene streames, og kan ses via denne linken:
https://www.hungaryhandball2018.com/streaming.html

Vi er veldig stolte av våre jenters prestasjoner hittil i mesterskapet og det er med stor glede vi ser frem til dagens kvartfinaler! Vi krysser fingrene for videre avansement og ønsker lykke til!

(Skrevet av Roy Arne Mathisen)