Byåsenstallen komplett foran sesongstart! – Byåsen
Foto: Karlsen Foto/ Thomas Karlsen

Byåsenstallen komplett foran sesongstart!

Elitestallen er nå komplett foran sesongstart. Teodora Tomac og Maja Magnussen har begge forlenget sine kontrakter med Byåsen, samt at vi har hentet forsterkninger i Marte Nygård Pedersen og Eirin Skogen.

Teodora Tomac har signert for 3 nye sesonger, ut sesongen 2018/2019. Teo har vært i Elitetroppen siden 2012. Hun har også spilt flere A-lagskamper for Kroatia.

Teodora er playmaker med en veldig god spillerforståelse. I tillegg har hun et tungt skudd. Hun er lagspiller med stor L og også veldig dyktig til å spille opp andre. Hun var kanskje vår stødigste spiller og i sin kanskje aller beste håndballperiode i 2014-sesongen, men røk dessverre korsbåndet i november 2014. Etter ett år på sidelinjen var hun tilbake på banen igjen i januar i år. Hun gjorde en svært god kamp i sitt «comeback», og det var umulig å se på prestasjonene at hun hadde vært på sidelinjen 1 år!

Vi er meget glade for forlengelsen med Teodora og er sikre på at hun kommer til å spille en svært viktig og sentral rolle for Byåsen i kommende sesonger! Teodora er også vår nye kaptein den kommende sesongen.

Maja Magnussen har også forlenget sin kontrakt med Byåsen. Hun ble tatt opp i Elitetroppen foran sesongen 2015/2016. Maja er høyre kantspiller. Til tross for sin unge alder (nest yngst i stallen) er hun et stort håndballtalent og hadde flere innhopp i Grundigligaen forrige sesong. Hun har også være på flere samlinger med Juniorlandslaget samt at hun de 2 siste årene har vært med på NM-17 for Midt-Norge. For Byåsen Bredde og Byåsen Junior Elite blir hun ofte trukket frem som banens beste spiller i tillegg til at hun ofte går til topps på toppscorerstatistikken. Vi er derfor svært glade for at Maja har valgt å forlenge sin kontrakt med Byåsen!

Marte Nygård Pedersen er bakspiller og hentet opp til Elitetroppen fra vår egen Breddeavdeling foran sesongen. Hun er født i 1998 og troppens yngste spiller. Marte har erfaring fra spill på høyt nivå fra før siden hun har kamper for Byåsen Elite både i Grundigligaen og E-Cup. Hun har også erfaring fra Landslagshold, U-jentene (LK98), hvor hun har spilt flere kamper, inkl. mesterskap. Som håndballspiller har Marte flere gode egenskaper. Hennes fremste styrker er trolig at hun har et godt blikk for spillet samt at hun er fintesterk. Vi ser veldig frem til å gjøre nytte av Marte i Elitetroppen!

Eirin Skogen er ny i Byåsen og Elitetroppen. Hun er født 24. oktober 1997. Posisjon på banen er venstre bakspiller. Hun har tidligere spilt for Bjugn IL, Ørland BK og Kongsvinger IL. Innen studier har hun fullført 3 år på NTG Kongsvinger. Blant hennes styrker som håndballspiller kan nevnes fart og kraft samt et godt blikk. Vi er veldig glade for vår nye tilvekst og ser frem til sesongen med Eirin!