Cecilie Leganger motiverte en ny generasjon målvakter – Byåsen

Cecilie Leganger motiverte en ny generasjon målvakter

Det var stor spenning før helga der Cecilie Leganger skulle ha målvaktskole sammen med Rema 1000 akademiet i Trondheim. hun hadde et tettpakket program med tre grupper målvakter i fra alderen 12 – 18 år . Grunnet korona så måtte det bli litt færre plasser enn antatt. Målvaktene fikk et foredrag fra Cecilie sin reise som topp målvakt både for Norge og klubber i utlandet pluss fire økter med målvakt trening .

Fredag ble en kveld fylt med historier fra en lang og innholdsrik karriere med masse høydepunkt . Vi fikk et innblikk i en verden du sjelden får med deg gjennom å kun se kamper på tv eller lese om i aviser. Alt fra oppstarten som 13-14 åring da det var ingen ambisjoner om noe som helst annet enn å ha det gøy. Leken sto sterkt i hele Cecilie sin vei gjennom ungdomsidretten og kjapt over i håndball på høyeste nivå. Det at hun startet som 13-14 åring med håndball sier litt om naturtalentet som ligger i bunn. Drømmen var å bli skytter da hun hadde god kastarm etter bakgrunn fra f.eks spyd. På første trening var det litt lite folk , så trener spurte om hun kunne stille seg i mål. Resten er historie. Fire år senere ble hun kåret som beste målvakt i Junior VM og Senior Vm i en og samme sesong. Neste gang Cecilie kommer til Trondheim vil vi anbefale alle og få med seg foredraget som gjorde sterkt inntrykk på hele salen. Man, skjønner etter et slikt foredrag om håndballen, livet, tankesettet og filosofien at det er en grunn til at noen har ett eller annet unikt som når høyder innen idretten som overstiger det meste.

Gjennom helga fikk deltagere være med på Cecilie sin helt egne måter å utvikle målvakts rollen. Alt de fikk være med på var øvelser som hun selv hadde brukt og utviklet gjennom over tjue år i toppidretten. Deltagere fikk enormt med oppmerksomhet og helt essensielle tilbakemeldinger om de små detaljene som kan være med å forsterke utviklingskurven. Det var god og skapende stemning gjennom hele helga der Cecilie Leganger gjennom 12 økter på to dager var tilstede med hele seg gjennom alle økter . Deltagere var på tå hev og fremme i skoen for å plukke med seg mest mulig i løpet av alle økter. Samspillet mellom Cecilie og deltagere satt i fra første til siste sekund. Det var rett og slett en helg man sent vil glemme.

Stort fokus på det å øve eksplosivt i alle type øvelser .

Vi vil få takke Cecilie Leganger for å ta seg tid til å komme hit til Trøndelag for å gi av sin helt unike kunnskap om målvakts rollen . vi gleder oss allerede til å få henne tilbake så de som var med denne gang og andre kan få muligheten til å lære fra tidens beste målvakt på damesiden.

Tror nok mange av målvaktene i helga ble overasket over hvor mye Cecilie vektla å ha med ball i nesten alle øvelser.

Helt til slutt må vi si at det er artig når det kommer målvakter fra så og si hele landet for å delta. Fra Hønefoss til Rørvik var det målvakter som ville lære av Cecilie . Vi vet med sikkerhet at alle sitter igjen med mye etter helga. Målvakter er og blir en viktig del av et håndball lag, så Rema 1000 Akademiet kommer til å ha fortsette å skape aktiviteter der målvaktene er i fokus.

For oss som var tilstede fikk vi se en sprek Cecilie Leganger som helt sikkert kunne bidratt i på ganske høyt nivå den dag i dag. Deltager fulgte nøye med når nye øvelser ble gjennomomgått.

Alle deltagere får i etterkant alle øvelser som ble gjort i helga i små snutt videoer og noen av mange gode tips som Cecilie Leganger ga underveis. Det å få innblikk i Cecilie sine treningsmetoder og mentale innstilling til trenings arbeid , kamp forberedelser og reise gjennom det å tidlig bli nummer en, samt spille i Norge, for Norge og ute i Europa på øverste nivå har gitt mye motivasjon til mange. Tusen takk Cecilie Leganger og vi gleder oss til å få deg til Trondheim igjen ved en senere anledning.

Har du eller ditt lag lyst å vite hva Rema 1000 akademiet jobber med, så er det bare å ta kontakt på telefon 45967751 .

Rema 1000 Akademiet inviterte med tre unge spillere Sofie, Kari og Julie som gjennom helga var Cecilie Leganger sine assistenter. hjalp til med skudd, sette ut utstyr til øvelser blant annet.
Her er den yngste gruppa i helga sammen med Cecilie etter endt siste økt.