Cruiset inn til storseier over Oppsal!  – Byåsen

Cruiset inn til storseier over Oppsal!

Etter en noe puslete innledning på kampen startet Byåsenmaskineriet, og Roger Kvannlis jenter kunne cruise inn til en meget solid 13 måls seier, 20-33, over Oppsal i kveldens kamp! Dette er Byåsens 6 strake seier i Eliteserien.

Byåsen startet med følgende oppstilling: Tonje H. Lerstad, Marit Røsberg Jacobsen, Kristin Venn, Ida Hernes, Hanna Yttereng, Silje K. Waade og Moa Högdahl.

Oppsal tok ledelsen etter ca. 30 sekunders spill. Deretter fulgte Byåsen opp med et par bom før Marit satte inn Byåsens første mål på en kontring etter at det var spilt ca. 2 ½ minutt. Deretter fulgte en dårlig periode for Byåsen med flere skuddbom og tekniske feil, og etter 6 minutters spill ledet Oppsal 5-2.

Etter denne litt trå startet våkner virkelig Byåsen og startet opphentingen. Først en rask kontring etterfulgt av en flott lobb av Hanna, 5-3. Deretter en 7. meter som Ida Hernes setter sikkert i mål, 6-4.

Etter ca. 10 minutters spill våknet keeperkjempen Tonje Lerstad, gjør flere gode redninger som fører til kontringer og etter 13 minutters spill har Byåsen utlignet til 6-6. Det har da gått 5 minutter uten scoring fra Oppsal. 14 minutter ut i omgangen blir det nok en kontring som Moa setter knallhard i mål og Byåsen er for første gang oppe i ledelsen 6-7. Oppsal ser seg da nødt til å ta sin første timeout. Etter den dårlige starten har jentene scoret 5 mål, mens Oppsal ikke har fått nettkjenning.

Det var Byåsen som skulle vise seg å benytte timeouten best, for det skulle gå hele 4 minutter etter timeouten før Oppsal satte sitt første mål. Byåsen hadde i samme periode 3 scoringer, alle av Ida Hernes som virkelig dominerte på venstre bakspillerplass.

Byåsen fortsetter jevnt og trutt å øke ledelsen og etter 22 minutters spill har jentene skaffet seg en fem måls ledelse, 8-13, nok en gang ved Ida.

2 minutter før full tid setter Marit et nydelig skudd i krysset og det står 9-15 på tavla. Like etterpå leverer Marit en ball over til Kristin på motsatt kant som setter den sikkert i mål, 9-16 til Byåsen.

Byåsen gikk til pause med 10-16 ledelse, hvor Oppsal kun scorte 4 mål i løpet av omgangens siste 20 minutter.

Oppsummert kan vi si at etter en litt puslete innledning spilte jentene seg meget godt opp utover i omgangen. De fikk satt fart, fikk god flyt i spillet og god uttelling på skudd. Forsvaret sto godt, samtidig som Tonje var meget god bakerst.

Byåsen startet 2. omgang med samme oppstilling bortsett fra at Maren N. Aardahl kom inn for Hanna. Maren skulle bruke nøyaktig 1 minutt på å markere seg og sette Byåsens og sitt første mål i andre omgang, 10-17 til Byåsen. Etter 5 minutters spill har både Silje og Marit puttet og Byåsen har økt ledelsen til 12-20.

Etter 6 minutter setter Ida bombesikkert inn nok en 7 meter til stillingen 12-21. Med dette har hun 100% uttelling på straffekastene. I samme minutt gjør Tonje nok en solid redning bakerst, noe som gjør at hun har en redningsprosent godt opp mot 50%! Som om ikke det er nok gjør Moa nok en knallhard scoring og Byåsen går opp til 13-22, også dette i det 6. minutt.

10 minutter ut i omgangen chiper Maren flott over keeper og tavla i hallen viser 14-23. Deretter tar Byåsens trener sin første timeout. Inn kommer nysignerte Maren Roll Lied (bytte med Silje bakover). Tonje byttes også med Andrea Austmo Pedersen.

Etter halvspilt 2. omgang viser Ida frem en nydelig kroppsfinte og setter inn nok et mål, 17-24, før Moa minuttet senere setter ballen nydelig i vinkelen til 17-25. 13 minutter igjen å spille, og Maren Roll Lied gjør en meget god og kontrollert kroppsfinte og deretter gjennombrudd og setter ballen sikkert i mål til 17-26.

Oppsal tar nok en timeout, 12 minutter før full tid, på stillingen 17-26 til Byåsen. Byåsen gjør noen endringer i oppstillingen, Maja Magnussen kommer inn for Marit og Helena Rut Örvarsdottir inn for Ida.

10 minutter før full tid setter Moa inn en 10 måls ledelse til 17-27 etter nok en kanon. Hanna følger opp med nok et mål, Andrea gjør en god redning før Moa gjør et gjennombrudd som hun setter i mål til 18-29, hennes 6 mål.

25 minutter er spilt av andre omgang da Kristin gjør en fin snapp og kontring og setter inn 13 måls ledelse til 18-31. 2 minutter senere setter Hanna inn sitt 5. mål for dagen og Byåsen leder 19-32. I samme minutt gjør Andrea nok en god redning! Hanna setter inn Byåsens 33. og siste mål 1 minutt før full tid etter en flott ball fra Maja.

Byåsen vinner svært fortjent 20-33 etter en fullstendig overkjøring av Oppsal. Med denne seieren har jentene avansert fra 6. til 4. plass på tabellen.

Moa Högdahl blir kåret til banens beste spiller med 6 nettkjenninger. Ida Hernes blir vår toppscorer med totalt 8 mål.

Umiddelbart etter kampen uttaler hovedtrener Roger Kvannli følgende:

«I dag fikk vi revansje for tapet tidlig i høst. Vi ble enige før kampen at vi skulle bestemme i denne kampen. Med tøft forsvarsspill og tydelig angrepsspill. Oppsal leder 6-4 etter 10 minutter, men så et det slutt. Med små justeringer klarer vi å stenge bakover, noe som gir rom for kontringer. Neste periode vinner vi 5-0 og leder dermed 11-6.

Resten av kampen er vi klart best og holder trykket oppe.

Veldig fornøyd trenerteam med gjennomføringen av kampen.

Ida Hernes ble toppscorer med 8 mål».

Våre målscorere: Maren Aardahl (2), Hanna Yttereng (6), Kristin Venn (4), Moa Högdahl (6), Silje K. Waade (1), Marit Røsberg Jacobsen (5), Ida Hernes (8), Maren Roll Lied (1).