Cruiset inn til timålsseier – Byåsen

Cruiset inn til timålsseier

Det ble nok en storseier for Byåsenjentene i går kveld da Sola ble slått hele 28-38. Godt forsvarsspill og en meget kontringssterk Kristin Venn gjorde en stor forskjell på lagene!

Byåsen startet med følgende oppstilling: Tonje Lerstad, Marit Røsberg Jacobsen, Kristin Venn, Ida Alstad, Emilie Hegh Arntzen, Maren N. Aardal og Silje Katrine Waade.

Anført av en meget god Kristin Venn åpnet Byåsen kampen med et kontringsshow av klasse og etter 4 minutter stod det 0-4 på måltavla. Først etter 5 minutter maktet Sola å sette sitt første mål. Da syv minutter var spilt så Sola seg nødt til å ta sin første timeout.

Halvveis ut i første omgang klarte Sola, ved hjelp av en god Tonje Nøstvold, å holde seg noenlunde inne i kampen. I 10 minutter holdt de avstanden til ca. 4 mål. Men mot slutten av omgangen satte Byåsenmaskineriet igjen opp tempoet anført av blant andre landslagsspillerne Emilie Hegh Arntzen og Ida Alstad i tillegg til en god og solid Tonje Lerstad i mål. I sluttsekundene satte Teodora Tomac inn en 7-meter slik at det til pause stod 12-20.

Jentene spilte en solid og god 1. omgang hvor især kontringsspillet og avslutningene var av høy klasse.

Byåsen startet 2. omgang med samme oppstilling som i første, bortsett fra at Andrea Austmo Pedersen var kommet inn i mål.

Etter en litt famlende innledning på andre omgang så Byåsentrener Arne Högdahl seg etter ca. 4 minutter spill nødt til å ta en time-out på stillingen 17-23. Effekten av timeouten vistes umiddelbart og etter 7 minutters spill var Byåsen oppe i en ni-måls ledelse. Dette bl.a. anført av formsterke Emilie og Ida og en opplagt og god Andrea i mål. Herfra og inn kontrollerte Byåsen kampen.

Kristin Venn, som spilte en meget god kamp, ble kåret til banens beste spiller med hele 9 nettkjenninger.