Da høyrekantene forsvant fikk to unge Trøndere muligheten – Byåsen

Da høyrekantene forsvant fikk to unge Trøndere muligheten

Det kan fort snu seg i toppidretten

Byåsen Håndball Elite har fått kjent på litt ekstra i år. Det at begge høyrekantene skulle skifte klubber var noe overaskende etter en meget god sesong for laget i fjor. Når det først skjedde var det for trener team å se seg om etter lokale erstattere som kunne komme inn å bidra .

Andrea Holm Aune( 20 år ) kom fra Trondheim sitt 1.divisjonslag Charlottenlund. En allsidig spiller som hele tiden har kombinert Håndballen med Fotball.

Andrea ble omskolert i første omgang fra å være ren bakspiller til å ta plass på høyre kant . Der ble det 20 kamper 68 mål hvorav 8 på straffe i sesongen 19/20.

Byåsen har fått en målfarlig spiller som har tilpasset seg høyrekant og vekslet med Marie Rokkones Hansen på høyre bakspiller posisjon da Anna Kallestad ble skadet.

Andrea har tatt Rema 1000 ligaen med storm å bidratt fra første sekund med smarte skudd valg og til tider meget bra forsvarsspill. 43 mål på 8 kamper hvorav 11 på straffe gir ett snitt på 5,4 så langt i sesongen. Hun er med det på 12.Plass i Rema 1000 ligaen .

Stegene hun har gått via 1.divisjon har helt klart vært med å gjort overgangen enklere. Vi gleder oss til å følge utviklingen til Andrea Holm Aune videre i Byåsen Håndball Elite.

Johanne Halseth Nypan ( 17 år ) fikk en mulighet svært få får i så ung alder. Hun ble kalt inn på en trening fordi Byåsen Håndball Elite manglet en spiller på kant. Det har medført at hun har vært der siden og fikk kontrakt med Byåsen Håndball Elite.

Johanne har fått mer spilletid enn først antatt og har allerede fått prøvd seg mot Vipers på hjemmebane , spilt mye mot Levanger i cupen og fikk de siste 20 minuttene mot Molde der hun satte inn en viktig scoring på stillingen 22 – 22 som ga Byåsen ledelsen.

Fra en hverdag i fjor med sin moderklubb Nidelv J16 til å ta steget opp i Byåsen Håndball Elite er det viktig å finne balansen. Dette har gått meget bra da hovedtrener Atle Oliver Johansen, fysisk trener sindre Østerås og fysio Nina Stiles følger Johanne i hverdagen.

Tallene fra i fjor forteller om en målfarlig bakspiller på sitt nivå da hun var toppscorer i sin avdeling i Bring med 75 mål på 9 kamper 9,4 i snitt der 4 var på straffe. Det skal bli spennende å følge utviklingen videre.