Dagsverket, jobben blir gjort. – Byåsen

Dagsverket, jobben blir gjort.

Her i Byåsen Håndball Elite har vi denne sesongen samarbeidet med Dagsverket, en super gjeng som virkelig gjør jobben. Du tenker kanskje at å arrangere en elitekamp bare består seg av å slippe to lag inn på banen med dommere, og delegater på sidelinjen… Dette er langt fra virkeligheten, det er mange timers hardt arbeid før det kan spilles om poeng. Det er her vi virkelig trenger hjelp. Vi har denne sesongen i tillegg til våre egne kjærkomne frivillige, samarbeidet med Dagsverket. Det er et lavterskel arbeidstilbud for personer som har eller har hatt rusutfordringer.

Vi i har vært så heldige å få ha med oss denne positive gjengen på våre midtukekamper. De kommer alltid litt før oppmøtetidspunkt for gjøre å seg klare til å jobbe til avtalt tid. De har mange arbeidsoppgaver her i Kolstad Arena før kampen blåses i gang. Det skal rigges tribuner, legges kampgulv, tapes gulv, settes opp mål, rigge sekretariat osv. etterpå kan de slappe av med en matbit og se kampen hvis de vil.

Her legger en del av gjengen kampgulvet, store tunge ruller som må dras bortover med håndkraft.

Dagsverket gir tilbud om 4-timers arbeidsdag der arbeidsavtalen gjelder for én dag av gangen. Det er ingen krav om henvisning fra andre instanser. Den enkelte bestemmer selv hvilken dag og hvor mange dager han/hun vil jobbe. Dagsverket er opptatt av at arbeidsoppgavene skal være reelt arbeid og som gir mestring, mening og gode opplevelser i hverdagen. Oppmøte på Dagsverket i Kongensgata før kl.09.00 alle hverdager. Lønnen er på 250,- og utbetales etter endt arbeidsdag.

Disse to karene taper skjøtene på gulvet.

Dagsverket har både offentlige og private kunder, noe som medfører stor variasjon i oppgaver. Disse tilpasses den enkeltes arbeidsevne. Eksempler på oppgaver er flytteoppdrag, hagestell, trefelling, vedproduksjon, basseproduksjon, varepakking, vaskeri m.m. Arbeidet står i fokus ved Dagsverket, men ved behov kan de også bidra med hjelp til å finne frem i det offentlige hjelpesystemet, samt veien videre til varig arbeid om det er målet.

Her blir tribunene sikret med gitter på toppen
Det blir mange turer opp og ned tribunene når hvert gitter må bæres opp fra hallflata.

Vi har virkelig følt at de tar jobben på alvor, dette er ikke et aktiviseringstiltak, men en jobb. Dette er viktig for dem, de bidrar til en verdiskapning i samfunnet på lik linje med alle andre.

Klappere fra våre samarbeidspartnere settes her på hvert sete.

Kjernegruppen hos Dagsverket består av 40-50 personer, kvinner og menn som befinner seg i ulike livssituasjoner. Noen ruser seg fortsatt, noen er i legemiddelassistert behandling, andre er rusfri og har vært det noen år. Alle uttrykker at de trives med den fleksibiliteten Dagsverket gir dem når det gjelder arbeid. De kan komme på sine gode og dårlige dager, og når de kommer vurderes de som arbeidsklare med ressurser for arbeidslivet.

Vi i Byåsen Håndball Elite vil takke så mye for bekjentskapet og alle arbeidstimene dere har lagt ned for oss denne sesongen. Gleder oss til å se dere igjen i Kolstad Arena neste onsdagskamp mot Oppsal 23. mars.