Dårlig start som hang med resten av kampen. – Byåsen

Dårlig start som hang med resten av kampen.

Byåsen hadde Fredrikstad som motstander denne eliteserierunden. På søndag gikk Fredrikstad uredd på banen for å prøve å hjemmelaget. Et Byåsen som skulle stå sammen og jobbe som et lag endte i første omgang med å jobbe en og en. Annick Lipman var skadet, så målet ble voktet av kveldens førstekeeper Helle Kjellberg-Line, hadde i tillegg med (debutant) Ingvild Skaufel Holmen fra samarbeidsklubben Utleira.

Førsteomgang ble preget av forsvarsspill langt under nivå og initiativløse taklinger, og når keeperspillet i tillegg ikke fungerte optimalt så ble det en tung start på omgangen for hjemmelaget. Først etter 12 minutter så utlignet Kjerstin Boge Solås og stillingen var da 8-8, skulle det snu nå? Skulle Byåsen finne tilbake til det gode spillet fra tidligere kamper? Fredrikstad hadde på ingen måte gitt opp, og 10 minutter før pause så ledet gjestene med fire mål. Da ble det lagt et bestemt time-out kort i sekretariat, men denne kvelden hjalp dette lite. Tekniske feil, skuddbom og forsvarsspill/keeperspill under nivå ble gjengangeren ut omgangen. Byåsen lå under med syv mål til pause, og hadde virkelig en jobb foran seg i andre omgang.

Etter at Ingvild hadde stått i målet på slutten av første omgang, så var Helle tilbake mellom stengene igjen når andre omgang startet. Hun begynte med en tidlig strafferedning, men lite hjalp det da ledelsen til gjestene økte til 8 mål. Byåsen la om til 7 mot 6 i angrep, det resulterte i en del flere sjanser og ballene endte bak Fredrikstad sin målvakt, nå så det ut til at de var tilbake i flytsonen. Ved halvspilt andre omgang lå de under med bare fire mål, 21-25. Det var håp igjen i Kolstad Arena, kunne jentene snu dette til seier? Så ble kaptein Caro utvist etter høye protester fra tribunen og sidelinjen.

Utvisningen medførte at hjemmelaget datt litt sammen, men de prøvde med en sluttspurt allikevel. Gode mentale takter dette, gav seg ikke til tross for svakt spill. Beklageligvis kom nok sluttspurten litt for sent. Den dårlige starten på kampen hang med helt til dommeren blåste av andre omgang. Kampen endte 29-34 i favør Fredrikstad, skuffende resultat på en dårlig dag. Nå er det bare å legge denne kampen bak seg, se fremover og glede seg til neste utfordring.