Det store oppgjøret i Norsk håndball – Byåsen

Det store oppgjøret i Norsk håndball

Larvik nummer en og Byåsen nummer to gikk igjen som om vi skulle snakket om den Skotske serien i fotball der Celtic og Rangers alltid troner øverst i ligaen. Unntatt da Rangers gikk på en økonomisk smell . Larvik har vært nede og jobber nå med å stabilisere klubben på det øverste nivå. Byåsen Håndball Elite jobber også knallhardt for å få klubben opp igjen med tøffe grep sist sesong og fortsetter i år med sterke krefter i ryggen. Begge klubber har et mål om å en dag kunne være i posisjon til å ta de øverste plassene i Rema 1000 Ligaen igjen. Det skal bli spennende å følge utviklingen i begge klubber i nær fremtid.

Atle Oliver Johansen , Frode Bjerkan og spillergruppa i dagens Byåsen Håndball Elite jobber
hele tiden med å finne millimeter som skal gjøre kollektivet og samtidig sette spillere i gode posisjoner fremover på banen . Samtidig som de leter etter muligheter til å bryte motstanders spill.

Vi trenger ikke å gå så langt tilbake for å finne noen av høydepunktene mellom Byåsen Håndball Elite og Larvik. I 2015 møttes lagene til en meget jevn kamp der Byåsen ledet med 54 sekund igjen av kampen. en scoring fra Amanda Kurtovic gjorde at det ble uavgjort.

https://www.adressa.no/pluss/sport/article11542039.ece?rs579281601097882393&t=1

Ida Alstad spilte sin første hjemmekamp etter hjemkomsten fra Danmark.

Etter å ha tapt borte mot Glassverket i første seriekamp reiste Byåsen seg og tok et poeng mot den gang suverene Larvik Hk .

KAMPFAKTA 2015

Byåsen – Larvik 25-25 (15-15)

  • Eliteserien kvinner, Trondheim Spektrum. 09.09.15
  • Byåsen: Ingrid Ødegaard, Andrea Austmo Pedersen, Maren Aardahl 2, Emilie Hegh Arntzen 4, Kristin Venn 1, Moa Høgdahl 4, Maren Gundersen 5, Ida Alstad 2, Oda Uthus, Marit Jacobsen 6, Ida Hernes, Jenny Grøtan, Maria Hjertner 1
  • Toppscorer Larvik: Nora Mørk 8
  • Utvisninger: Byåsen 4×2, Larvik 4×2

i 2019 fikk Byåsen endelig oppleve å slå Larvik i en seriekamp. Larvik hadde hatt en del utskiftninger, men seieren smakte kjempegodt for alle som hadde fulgt den totale dominans som Larvik da hadde hatt i godt over ti år. Til stor glede og lettelse på å få litt igjen for alle de årene som en klar nummer to i Norsk topphåndball.

https://www.adressa.no/sport/i/EWPnAK/alstads-foerste-tanke-etter-at-hun-endelig-slo-larvik-naa-kan-jeg-slutte-og-legge-opp-lykkelig#refreshed

Sist sesong klarte Byåsen Håndball Elite å ta en meget flott bronsemedalje i Rema 1000 Ligaen med sterke resultat borte mot Storhamar og seier mot Tertnes på hjemmebane som to av de store øyeblikkene. Larvik klarte på første forsøk etter kraftige motbakker å ta steget tilbake i øverste liga.

På Søndag møtes to av de lagene som har vært med å utviklet Norsk damehåndball mest de siste 30 årene . Nå skal de nok en gang gå i ringen å kjempe om to poeng for sin klubb. Håper alle som har et hjerte for Byåsen Håndball Elite kommer til hallen. Nok en gang er Byåsen Håndball Elite i ferd med å utvikle et ungt kollektiv ispedd lang erfaring. De løper, takler og kjemper til siste slutt. Nå handler alt om å få seier nummer to mot Larvik HK.

Billetter kjøper du gjennom Byåsen app.