E-cup: Rask exit for Storhamar! – Byåsen
FOTO: Robert Magnussen Tlf: 99377622

E-cup: Rask exit for Storhamar!

Da nærmer det seg EuropaCup i Trondheim igjen. Byåsen gikk i år inn i 2. kvalifiseringsrunde i EHF-Cup. Trekning av de første rundene ble gjort av det Europeiske håndballforbundet tirsdag. Byåsen motstander ble Storhamar!

Byåsen fikk først bortekamp helgen 13. eller 14. oktober mens returoppgjøret spilles i Trondheim Spektrum helgen etter. En evt. 3. kvalifiseringsrunde spilles i november mens et gruppespill starter i januar neste år.

For de som husker tilbake til forrige sesongs deltakelse i EHF-Cup, gikk vi videre til selve gruppespillet, etter å ha gått gjennom alle 3 kvalifiseringsrundene. I gruppespillet viste vi at vi i store perioder kunne spille helt på høyde med gruppemotstanderne og vant halvparten av kampene. Til slutt var det 2 poeng som skilte oss fra en kvartfinale!

Vi er svært glad for at europacupen nærmer seg igjen. Det er et mål for klubben og spille E-Cup samt at for spillerne er det å kunne matche seg mot de beste lagene og spillerne en gulrot.

Styreleder Oddvar Aardahl er klar og tydelig på at deltakelse i Europa er veldig viktig for Byåsen. I en kommentar sier han at – «E-cup spill har vært og er fortsatt en meget viktig del av BHE sin plan for utviklingen av spillerne på et stadig høyere nivå. Både i det å beholde spillerne i klubben og ikke minst i det å få tilgang til dyktige spillere utenifra, er spill mot lag i Europa meget viktig.

Spill mot antatt bedre motstandere i Europa skal også gjøre laget bedre rustet i kampen mot lag i egen liga. Dette gjelder både taktisk og teknisk. Dessuten innebærer spill mot lag i E-cup «noe annet» enn spill mot lag i egen serie».

Trener Roger Kvannli er klar på at Byåsen skal slå fra seg. Da det ble klart at Storhamar ble første hinderet på veien ble han ikke overstadig begeistret. I en kommentar til trekningen sier han at – «Vi synes det er kjedelig å møte et norsk lag i E-cupen. Vi er jo med for å få internasjonal matching!»

Kvannli er også klar på at det er Byåsen som skal videre inn i cupens 3. runde på bekostning av Storhamer, og sier videre – «Vi synes det er synd for Storhamar at det blir et kort E-cup eventyr denne sesongen. De var bedre enn oss i fjor, men denne sesongen sikter vi høyere.
Vi vet at dette kommer til å bli to gode og spennende kamper som publikum elsker. Det er alltid tøffe kamper mot Storhamar. Våre spillere kommer til å gi alt for å komme til gruppespillet også i år».

Vi ser virkelig frem til nok en E-cup sesong i Trondheim og gleder oss stort til det braker løs i oktober!

(Skrevet av Roy Arne Mathisen)