EM-klare Håndballjenter! – Byåsen
Foto: Robert Magnussen/Nidaros Foto

EM-klare Håndballjenter!

Håndballjentene er klare for EM i Sverige i desember. Dette ble klart etter seier over Hviterussland i EM-kvalifiseringskampen forrige onsdag. Lørdagens EM-kvalikk mot Litauen ble dermed en ren parademarsj for det norske kvinnelandslaget. Byåsen var i begge kampene representert med Emilie Hegh Arntzen, Ida Alstad og debutant Marit Røsberg Jacobsen. Alle jentene våre fikk spilletid og gjorde en god figur.

Onsdagens kamp mot Hviterussland i Minsk ble uten den store dramatikken. Jentene tok føringen fra start og sørget for at det aldri ble spenning om hvor seieren skulle ende. Sluttresultatet ble på hele 22-32 til Norge. Av våre jenter var det Ida Alstad som sørget for ett mål i protokollen. Marit Røsberg Jacobsen fikk sin offisielle debut på A-Landslaget i denne kampen!

Lørdagens parademarsj mot Litauen i Oslo Spektrum endte med en storslagen 17-målsseier til Norge, 36-19. Dette til tross for at jentene ikke var “helt hundre”, med tanke på at vi allerede var kvalifiserte til EM i Sverige samt at tankene rundt en OL-plass trolig preget alle spillerne. Våre spillere puttet totalt 7 mål, henholdsvis fra Marit Røsberg Jacobsen (3), Ida Alstad (2) og Emilie Hegh Arntzen (2). Marit fikk med dette åpnet målkontoen sin hos Håndballjentene!

EM kvalifiseringen er med dette ferdig og 16 lag er klare. Gruppetrekningen skjer i Sverige fredag 10. juni kl. 13:00. For de interesserte kan trekningen streames på www.ehf-euro.com. I trekningen er lagene delt inn i fire nivåer, hvor Norge er seedet på det høyeste nivået sammen med Sverige, Nederland og Montenegro.

Byåsen gratulerer de EM klare Håndballjentene og ønsker lykke til i trekningen!