Emilie – ny på laget – Byåsen

Emilie – ny på laget

Emilie – ny på laget

Samarbeidsprosjektet Kolstad / Byåsen har fått en ny på laget: Emilie Ribesen Skjærvold. 19-åringen fra Vestlandet har sterke trondhjemske bånd – både til byen, håndballen og ikke minst til Kolstad.

Emilie er nemlig datter av ex. Kolstad-profil Rune Skjærvold, høyrekant med en hel haug (110) landskamper og drøssevis av scoringer (227) i Norge-drakt. I første omgang frem til neste sommer skal Emilie jobbe med kommunikasjon for samarbeidsklubbene Kolstad og Byåsen.

– Hvorfor denne nyansettelsen, Jostein Sivertsen?

– Vi har lenge følt på behovet for å styrke kommunikasjonsdelen av vår virksomhet. Det ser vi på som en investering i fremtid for å styrke omdømmet til klubbene og skape større oppmerksomhet rundt både Byåsen og Kolstad og ikke minst virksomheten i Rema1000-akademiet.

Daglig leder i eliteserieklubbene, Kristin Garnvik og Jostein Sivertsen, ser med forventning frem til å få Emilie Ribesen Skjærvold med på laget.

Og hva sier Kristin Garnvik, daglig leder i Byåsen Håndball Elite, om sine forventninger til nysigneringen?

– Jeg forventer mer aktivitet på sosiale medier. Forhåpentligvis vil det også føre til at vi får flere tilskuere på kampene våre; vi trenger det.


– Tilbake til hovedpersonen, hvorfor søkte du på jobben, Emilie?


– Å flytte tilbake til Trondheim har vært en plan helt siden jeg gikk i barneskolen, og jeg var innstilt på å slå til når muligheten bød seg. Jeg var ferdig på videregående i sommer og skal på et eller annet tidspunkt studere, språk og litteratur er mest trolige fag, men når denne muligheten bød seg, var jeg klar for å søke.

Jostein Sivertsen forteller at man fikk et 20-talls søknader på stillingen, som i første omgang er en 60 prosent-jobb. Fire ble innkalt til intervju. Emilie gjorde et kjempegodt inntrykk og var begge klubbers førstevalg. Dermed ble det Skjærvold-retur til kjente omgivelser og kjent idrett.

Emilie er født i Trondheim. Pappa Runes håndballkarriere har ført til fire års opphold i Danmark mens Rune spilte for Bjerringbro-Silkeborg og i Aalbord (AaB Håndbold). Fra Danmark gikk turen for familien Skjærvold til Stord, hvor Rune spilte elitehåndball, og Emilie var aktiv både i håndball og fotball – helt til hun startet på videregående.

Emilie i håndball-aksjon for noen år siden; på Stord J14.

– Men selv om jeg sluttet med håndball selv, har interessen min for håndballen fortsatt vært stor. Jeg har fulgt med på både Kolstad og Byåsen.


– Når jeg søkte på denne jobben, var det fordi jeg synes det høres veldig spennende ut. Jeg ser for meg at det blir veldig intens jobbing og mye nytt å sette seg inn i. Å skaffe seg god oversikt og struktur på jobbingen i en stram tidsplan, ser jeg på som helt avgjørende, sier den nye lagspilleren. Disse egenskapene har hun også fått god bruk for og også å utvikle som partiarbeider under det nettopp holdte stortingsvalget.

– Hva ser du for deg som det viktigste med den jobben?

– Det blir å fronte klubbene og deres virksomhet. Ikke minst viktig blir det å få frem hvor verdifullt arbeidet er som blir nedlagt lokalt, i bydelene. Å formidle idrettens betydning og bidra til økt tilgjengelighet til håndballen for stadig flere, vil stå sentralt i jobben jeg skal gjøre. Og som kommunikasjonsmiddel blir naturligvis sosiale medier sentral og stadig viktigere.

Emilie skal altså jobbe for og med begge de trondhjemske eliteserieklubbene.

Internett er kommet for å bli, som man sier – og 19-årige Emilie har lyst til å være en del av det spennende som skjer i trondhjemsk elitehåndball.

TEKST og FOTO:

Tore Sæther / Kolstad Håndball